Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Swaziland

Streekinformatie over Swaziland

Swaziland is een klein koninkrijk in het oosten van Zuid- Afrika met iets meer dan één miljoen inwoners. Het land wordt geheel omringd door Zuid-Afrika. De hoofdstad heet Mbabane. Het is een land met wisselende vegetatie. In het noordwesten zijn regenwouden en in het oosten bevinden zich uitgestrekte savannes. Door het warme klimaat en de regenbuien in de zomer is er een veelvoud aan prachtige bomen en planten te vinden. Swaziland is een arm land hoewel de economie redelijk gezond is. U kunt zich hier prima in de Engelse taal verstaanbaar maken.

Bezienswaardigheden
Er bevindt zich een aantal reservaten in Swaziland, allemaal een bezoekje waard. Het Mlilwane Wildlife Sanctuary in de Ezulwini vallei is het gemakkelijkst te bereiken.
Op sportief gebied is er veel te beleven in Swaziland. Water rafting in de Great Usutu River en klimmen in Mkhaya Game Park zijn erg populair. Verder kunt u er heerlijk paardrijden.

De openingstijden van de onderstaande grensovergangen:
(alle andere grensovergangen zijn open tussen 08h00 – 16h00):
Neem genoeg tijd voor de grensovergang. U gaat eerste door de Zuid Afrikaanse en vervolgens door de Swaziland grenspost.

Mbabane
Mbabane, de hoofdstad van Swaziland, ligt aan het noordelijke einde van de Ezulwini valley. De Mbabane markt is echt een bezoek waard; voor redelijke prijzen kunt u er kralenwerk kopen, evenals houtsnijwerk, stenen beeldjes, vlechtwerk en kleurrijke lappen. De grootste granieten rots in de wereld, Sibebe Rock, ligt aan de rand van de stad en vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over de Pine Valley.

De ‘Tea Road’ kronkelt naar de top van de Mdzimba Mountains, de begraafplaats van de Koningen. Van hier kijkt u uit over de Ezulwini vallei. Het 18 000 hectaren Malolotja Nature Reserve, 35 km vanaf Mbabane in de richting van Pigg's Peak, is Swaziland’s grootste Park.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel