Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Royal Natal Park

Streekinformatie over Royal Natal national Park
In de Drakensbergen liggen verschillende nationale parken waar u prachtige wandelingen kunt maken, zoals o.a. het Royal Natal National Park. Midden in dit schilderachtige park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is. De hoogste piek is Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’ met een hoogte van 3282m.

Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330km verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt in Oranjemund, op de grens van Zuid-Afrika en Namibië, in de Atlantische Oceaan.
Er zijn vele routes van circa 2 a 4 uur wandelen. De startpunten zijn: Drakensberg Sun, Monks Cowl Nature Reserve en Drakensberg Boys Choir School.

In Winterton kunt u informatie vinden in het Winterton Museum, dat tevens aandacht besteedt aan de vele rotstekeningen die door de San (Bosjesmannen) zijn achtergelaten. Bergville is een pittoresk stadje, gelegen aan de oever van de Tugela rivier, in de schaduw van de indrukwekkende toppen van de Drakensberg. Op elke derde vrijdag van de maand is er in een Bergville lokale veemarkt. Het rustige stadje verandert dan gedurende een dag geheel van sfeer.

Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel