Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Pretoria

Streekinformatie over Pretoria


Beschilderde Zuid-Afrikaanse potten


Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika, met statige gebouwen waarin de meeste buitenlandse ambassades gevestigd zijn. Hierdoor oogt de stad wat plechtig. Hoewel Pretoria minder dan 50km van Johannesburg ligt, heeft het een volkomen andere sfeer. Het is Afrika met een vleugje Europa. Brede lanen met paars bloeiende Jacarandabomen is het eerste wat u opvalt.

Standbeelden en monumenten getuigen van de Afrikaner geschiedenis en er is grote zorg besteed aan het behoud van de mooie architectuur van het stadscentrum, zoals Church Square. Vanaf de top van Meintjes Hill met de magnifieke, door Sir Herbert Baker ontworpen Union Buildings, kijkt u neer op de stad. De Union Buildings zijn gebouwd van ‘goudgekleurde’ steen en hebben een Italiaans betegeld dak. Verder zijn hier ook een amfitheater in Romeinse stijl en Afrikaanse standbeelden te vinden. In het centrum van de stad, rond Church Square, zijn verscheidene gebouwen die eind 18e eeuw werden gebouwd, zoals de Raadsaal, het Paleis van Justitie (nu het Hooggerechtshof), het Postkantoor en de oude ‘Reserve Bank’. Ook is het Sammy Marks Museum, een oud Victoriaans huis met een weelderig interieur, hier te vinden.

Verder zijn er nog het Paul Kruger Museum te bezoeken (het huis van President Kruger van de vroegere Zuid Afrikaanse Republiek), het Pretoria Art Museum waar Zuid-Afrikaanse kunstenaars hun werken tonen en het Pierneef Museum met werken van deze bekende kunstenaar. Door moderne ontwikkelingen zijn er nu ook hi-tech winkelcentra, musea, kunstgalerijen en multiculturele restaurants in deze interessante stad aanwezig. Pretoria heeft vier universiteiten, een aantal wetenschappelijke instituten en een groot aantal open gebieden waar parken, vogel- en natuurreservaten te vinden zijn. Er is ook een dierenpark, Pretoria Zoo (ofwel de National Zoological Gardens), de grootste in Zuid-Afrika.

Hier is ook een aquarium gevestigd. De mooiste tijd van het jaar om de stad te bezoeken is in oktober wanneer meer dan 60 000 Jacaranda bomen bloeien. De hele stad is dan een grote, paarsgekleurde en zoet ruikende zee van bloesems. Vandaar de bijnaam: ‘Jacarandastad’. De stad ligt 1367m boven de zeespiegel en wordt omringd door beschermende bergen. Hierdoor heeft het een subtropisch klimaat met warme, natte zomers en relatief milde, droge winters.

Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel