Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Panorama Route

Streekinformatie over Panorama Route

De Mpumalanga Scenic Drive is beter bekend onder de naam Panorama Route.

Het is een schitterende route met fantastische uitzichtpunten zoals bij God’s Window en de Drie Rondavels. De naam “Rondavels” is ontleend aan de naam voor Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben.
Ook de Bourke’s Luck Potholes is een bezoek meer dan waard waard. Hier zijn miljoenen jaren lang de Blyde en de Treur rivier samen gekomen, zodat er door erosie een unieke rotsformatie is ontstaan.

Blyde River Canyon
De Blyde River Canyon is één van de meest spectaculaire ravijnen in Afrika. De omringende bergen rijzen uit de rivierbedding op en bereiken een hoogte van 600 tot 800m.

De indrukwekkende berggezichten en magnifieke panorama's zijn een streling voor het oog. Bij de ‘Three Rondavels’ is een onvergetelijk uitzicht op de drie grote rots spiralen die uit de muur van het ravijn oprijzen. Hun toppen lijken op het dak van een hut.
Waar de Blyde- en de Treurrivier elkaar ontmoeten, heeft water erosie een van de meest opmerkelijke geologische fenomenen in het land gevormd, bekend als ‘Bourke’s Luck Potholes’.
Gedurende duizenden jaren werden door het kolkende water surrealistische rotsformaties gevormd die een reeks donkere poelen hebben gecreëerd, die op hun beurt contrasteren met de door witte en gele korstmossen bedekte rotsen. Verder in het zuiden van het ravijn liggen Wonder View, God’s Window en de Pinnacle. Hun namen beschrijven de grootsheid en uitgestrektheid van dit landschap.
Een bezoek aan de Panorama Route zal een diepe indruk bij u achter laten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel