Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Oost Kaap

Streekinformatie over Oost Kaap
De Oost Kaap is puur Zuid-Afrika!
Vergeleken met de rest van Zuid Afrika heeft een groot deel van deze provincie vrijwel geen infrastructuur. Het was een zwart thuisland in het apartheid- tijdperk en er werd niet de moeite genomen om te ontwikkelen. Maar er is nu een duidelijk groeiproces aan de gang. De herintroductie van het grote wild dat hier in het verleden leefde, zoals de olifant, leeuw, cheeta, buffel en wilde neushoorn, is vrijwel voltooid in meerdere game reservaten. Ook giraffen, zebra’s, grote kudu's en herten komen hier weer voor.

Het landschap is imponerend, het klimaat aangenaam en als extra bonus, er komt geen malaria voor. Verder heeft het een schitterende kustlijn, de Wild Coast. Zoals de naam al aangeeft, is dit een ruw en bergachtig gebied met talloze scheepswrakken langs de uitgestrekte verlaten stranden. Het is een vrijwel onbedorven gebied, Dit rotsachtige gebied is een ecologisch paradijs. Men treft hier een ongerepte kustlijn met lange witte verlaten stranden, diepe wouden en enorme watervallen die vanuit de rotsen zo de zee in tuimelen. De Wild Coast is de parel op de kroon van de toch al zo prachtige Oost Kaap. De zon schijnt hier vrijwel altijd en u kunt er goed vissen, wandelen, zwemmen en vele vogels spotten.

Er zijn ook vele Schapen- en wild boerderijen, in één gebied waar miljoenen jaren geleden de dinosaurus rondliep en nu als fossiel de aandacht heeft van de paleontologen. In het landschap van Settler Country ziet u nog de littekens van de gevechten die hier geleverd zijn tussen de Xhosa's, de Hollanders en de Britten. Kaaps Hollandse huizen, gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk en de wit gekalkte hutten van de Xhosa laten u de drie verschillende culturen ervaren. Vanaf East London loopt een weg evenwijdig aan de kust waar u kunt genieten van het onbedorven landschap van de Wild Coast.

De met riet bedekte ronde hutten van de Xhosa's liggen verspreid door het landschap tegen de heuvels. Hierdoor kunnen de vruchtbare valleien gebruikt worden voor de landbouw. Het noordoostelijke gedeelte wordt overschaduwd door de zuidelijke Drakensbergen en bestaat uit bergen, groene valleien, heldere stromen en schone lucht.

Nelson Mandela groeide op in Qunu, een klein dorp vlak bij Mthatha in de Oost Kaap.

Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel