Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Kruger Park

Kruger Park


Twee olifanten steken de weg over tijdens een jeepsafari


Dit park ligt in het oosten van Zuid-Afrika tegen de grens met Zimbabwe en Mozambique.
In het begin van 1890 sprak Paul Kruger, de toenmalige president van de Transvaal Republiek, zijn zorgen uit over het behoud van de natuur en vooral ook de wilde dieren.

Hoewel men in die tijd de jacht belangrijker vond dan het behoud van flora en fauna, kreeg Kruger het toch voor elkaar om 4600 vierkante kilometer te laten verklaren tot beschermd gebied. In de 20ste eeuw zijn hier verschillende stukken land en boerderijen aan toegevoegd. Nu is het Kruger National Park met 19.685 vierkante kilometer het grootste en bekendste wildpark in Zuid-Afrika, met de grootste verscheidenheid aan wilde dieren in Afrika. De Big Five, bestaande uit leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn, zijn er volop te vinden. Het park is bijna 350 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 60km.

Er zijn verschillende toegangshekken: Malelane en Crocodile Bridge aan de zuidkant, het Numbihek en Paul Krugerhek bereikbaar vanuit Hazyview, Orpenhek vanuit Phalaborwa, en Punda Maria- en Pafurihek in het noorden van het park. Sinds mei 2002 is het Kruger National Park onderdeel van het 35.000 vierkante kilometer grote Greater Limpopo Transfrontier Park, waar het Coutada 16 Reservaat in Mozambique en het Gonarezhou Reservaat in Zimbabwe deel van uitmaken. De bedoeling is om het wild in een ‘grenzeloos’ reservaat te laten leven.

In het Kruger National Park gelden strenge regels voor de toeristen. Je mag de auto alleen verlaten op plaatsen waar dat is toegestaan. De autodeuren moeten te allen tijde gesloten blijven en er mogen geen lichaamsdelen via het raam of het open daken naar buiten steken. U wordt verwacht met een geldig rijbewijs te rijden en niet onder de invloed te zijn van alcohol.
Het voeren van de dieren is strafbaar en u mag geen planten of dieren uit het park meenemen. Er wordt streng gecontroleerd op de naleving van deze regels.

Om zo veel mogelijk te genieten van uw verblijf kunt u bij de receptie van elk kamp informatie krijgen over de verschillende activiteiten die er beschikbaar zijn.
Ook de afstanden binnen het Krugerpark mag u niet onderschatten: reken op een 20 à 25 km, die u gemiddeld per uur op een rustige manier kunt afleggen.

Informatie:
Houdt er rekening mee dat de openingstijden liggen tussen 06.00 uur in de ochtend en 17.30 uur 's middags. Buiten die tijden zijn alle hekken gesloten. Daarnaast moet u rekening houden met de volgende snelheden: 50km op de verharde weg en 40km op de zandwegen. Ook de entreegelden van alle nationale parken die u bezoekt, zullen bij aankomst aan de hekken betaald moeten worden. Deze entreegelden staan helaas los van eventuele betaalde overnachtingen in de parken en kunnen daarom niet vooraf worden voldaan. Het kan gebeuren dat het Park (vooral op openbare vakantie dagen) te vol raakt en er geen auto’s meer worden toe gelaten.

Safari:
Is een speurtocht naar de Flora en Fauna. Dit kan zijn per voet, per paard, per kano, of per jeep. Het doel kan ook verschillen, men kan een safari maken om te jagen, te spotten of om te fotograferen.

Ranger:Is de specialist wat betreft de Flora & Fauna in Zuid Afrika. De ranger weet dus niet alleen iets af van de wilde dieren en Big 5, maar ook van vogels, spinnen, de planten en bomen.

Tracker: is de specialist wat betreft de sporen en de specifieke omgeving. Gedurende een game drive neemt hij plaats voor op de motorkap of bovenop het voertuig. Vanuit deze positie geeft hij, in samenwerking met de ranger, aan in welke richting er gereden moet worden.

Night- Drive:. Deze safari vindt ‘s avonds plaats, waarbij met behulp van een sterke lamp de omgeving wordt verkend. Af en toe ziet u gele en rode oogjes aan u voor bij trekken. Deze rit is vooral geschikt om de nachtdieren in actie te zien.

Bush Walks:
Door deel te nemen aan een bush walk krijgt u de kans om dichterbij het hart van Afrika te komen. Uw gids legt de medische waarde van planten en bomen uit en zal u informeren over andere bezienswaardigheden die in de bush te vinden zijn.

Rondreizen en bouwstenen naar Kruger Park


Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie Deluxe

Beleef de prachtige wildparken van Zuid-Afrika, zoals Welgevonden Game Reserve en Timbavati/Kruger, maar ook de boeiende Venda cultuur in de Soutpansbergen. Fiets tussen de zebra's in Swaziland en in ...

Bekijk reis
Vanaf €3244,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Highlights Zuid-Afrika en Swaziland

Zuid-Afrika staat garant voor unieke game safari's opzoek naar de Big 5. Overnachten in de Afrikaanse bush verlicht met alleen olielampen. Rijden door het bergachtige koningsstaatje Swaziland, maar ...

Bekijk reis
Vanaf €2177,- p.p.

Aantal dagen: 16
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Simbavati River Lodge  sterren

Midden in het prachtige Timbavati-wildreservaat ligt het luxe Simbavati River Lodge. Je wordt letterlijk omringd door het unieke dierenrijk van Zuid-Afrika. Je overnacht in een sfeervolle safari ...

Bekijk reis
Tags: 4 sterren, Zwembad, Spa & Wellness
Vanaf € 446,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel