Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Knysna

Streekinformatie over Knysna
Knysna is een druk stadje waar een gezellige vakantiesfeer hangt. Het ligt midden in het hart van de Garden Route. Knysna is van oorsprong gebouwd als centrum voor de houthandel en de scheepsbouw, dankzij de aanwezigheid van een grote lagune en vele bossen in de omgeving.

De lagune is een natuurreservaat die de speciale aandacht heeft van de Nationale Parks Boards. Het resultaat is dan ook een prachtig watergebied . Bepaalde gedeelten van de lagune zijn privébezit. Een boottocht over deze prachtige lagune mag u zeker niet missen. Vroeger liep de Outeniqua Choo-Tjoe stoomtrein tussen Knysna en George, maar moest worden verplaatst omdat een deel van de rails door overstromingen werd weggespoeld. Hij loopt nu tussen George en Mossel Bay. Er is ook een mogelijkheid om te duiken in de lagune. Verder kunt u een bezoek brengen aan de Knysna Heads, het Featherbed Natuurreservaat, het strand in Brenton-on-Sea of een balletje slaan op een van de prachtige golfbanen. Voor de winkelliefhebbers is er van alles te vinden bij het Knysna Waterfront.

Featherbed Nature Reserve
Bij deze spectaculaire vier uur durende eco-ervaring is een retour boottocht naar het Featherbed Bay Natuur Reservaat aan de overkant van de lagune, een wandeling en een buffetlunch inbegrepen. U begint met een 25 minuten durende tocht over de Knysna Lagune naar de westelijke ‘Head’ (het Reservaat is alleen per boot bereikbaar). Bij aankomst wordt u op Unimog getrokken (‘aanhangwagen’) en naar het hoogste punt van het reservaat gebracht.
Bij de panoramische uitzichtpunten zal uw gids fascinerende verhalen over Knysna en de omgeving vertellen. Een optionele 2,2km natuurwandeling met de gids voert u door het bos, langs rotswanden, door grotten en langs de prachtige kust. Na de lunch neemt de boot u terug naar de Gemeentelijke Pier, ongeveer 400m ten westen van de Knysna Waterfront.

Rondreizen en bouwstenen naar Knysna


Zuid-Afrika en Lesotho - Het Koninkrijk in de Wolken

Met deze autorondreis combineer je de bijzondere schoonheid van Zuid-Afrika en Lesotho. Vanuit Johannesburg reis je via Golden Gate National Park, naar het koninkrijk Lesotho. Panoramische ...

Bekijk reis
Vanaf €2062,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Grand Tour Zuid-Afrika Deluxe

Ontdek tijdens deze schitterende individuele auto rondreis de big 5 in Timbavati/Kruger, Panorama route, authentiek Swaziland, de nijlpaarden in St. Lucia, de majestueuze Drakensbergen, strand dag ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Cultuur
Vanaf € 2013,- p.p.

Aantal dagen: 20
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel