Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Kleine Karoo

Streekinformatie over Kleine Karoo

De Kleine Karoo ligt tussen machtige bergketens vanuit het zuiden en het noorden ingeklemt. Bezoekers prijzen de regio om de uitmuntende gastronomie, de vriendelijkheid van de mensen en de mystiek van het Kleine Karoo landschap

Het is een gebied met indrukwekkende landschappen en torenhoge rotswanden, kristalheldere rivieren en een overvloed aan bomen en inheemse flora. Kleine Karoo is een van de meest diverse regio's van de West Kaap.

De telkens veranderende kleuren van de bergen, de prachtige bergpassen, de rivieren, de wijngaarden en boomgaarden en een veelvoud aan attracties zullen u een onvergetelijk avontuur bezorgen. De Kleine Karoo is een van de meest diverse wijnregio’s van Zuid-Afrika. Het klimaat is over het algemeen droog en de wijngaarden groeien in vruchtbare grond langs rivieroevers. De verscheidenheid van microklimaten maakt het voor de wijnmakers mogelijk om een variëteit aan klasse wijnen, inclusief port, en versterkte wijnen en brandewijnen te produceren. Port van wereldklasse en Zuid-Afrika’s wereld beroemde witte muskadel worden hier geproduceerd, als ook een uitgebreide reeks van dessertwijnen.

De hoogtepunten van dit gebied zijn de Cango Caves, de struisvogelboerderijen en de Swartbergpas bij Oudtshoorn, evenals het Meiringspoort Ravijn bij De Rust en de wijnroute.
In dit gebied bevinden zich ook de volgende natuurreservaten: het Doringrivier Wildgebied bij Oudtshoorn, het Gamkaskloof Natuurreservaat bij Calitzdorp, het Anysberg Natuurreservaat bij Ladismith en het Swartberggebied dat de Kleine Karoo met de Grote Karoo verbindt.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel