Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Houtbaai

Streekinformatie over Houtbaai
Dit vissersplaatsje werd bekend ten tijde van Jan van Riebeeck, die zijn manschappen hier naar toe stuurde om hout te kappen. In 1662, toen Jan van Riebeeck de Kaap verliet, werd de eerste weg van Kirstenbosch naar Hout Bay over de Constantia Neck aangelegd.
In 1781 bouwden de Fransen drie forten, de ‘French Lines’ genaamd. Na de Strijd om Muizenberg in 1796 namen de Engelsen de macht over in de Kaap. Resten van forten uit deze periode zijn nog aanwezig bij het Blockhouse en Barracks. In 1677 werd het mogelijk om in Houtbaai vee te houden.

In 1873 werd er magnesium gevonden in de Constantiaberg, magnesium werd gedolven tot 1911. In de 19e eeuw ontstond de vissershaven en de eerste visfabriek in Houtbaai startte in 1904. Ieder uur vertrekken vanuit de haven boottochten naar de kleine eilandjes met zeerobben vlak voor de kust. Daarnaast heeft Houtbaai het grootste vogelpark van Afrika met meer dan 3000 verschillende vogelsoorten.

Houtbaai ligt in een kom en wordt omgeven door een aantal bergen, waarvan de 330m hoge Sentinel bij de vissershaven de bekendste is. Na uw bezoek aan Houtbaai rijdt u via de spectaculaire kustweg langs Llandudno, Bakoven, Camps Bay terug naar Kaapstad.

Original T-Bag Designs
Een idee werd geboren en Hout Bay is een succesvolle onderneming rijker. Het doel van Original T-Bag Designs is om de levensstandaard van een aantal mensen in Imizamo Yethu te verbeteren, door het produceren van kunstvoorwerpen van hoge kwaliteit, gemaakt van gebruikte theezakjes. Men begon met wenskaarten en het assortiment is uitgegroeid tot onder meer dienbladen, boekenleggers, kaarsen standaards en onderzetters.
Tijdens uw verblijf in Houtbaai is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de studio gelegen aan de Main Road achter het restaurant Kitima. Tel: +27 (0)21 790 0887

Rondreizen en bouwstenen naar Houtbaai


Kaaps Schiereiland vanuit Kaapstad

De tocht vertrekt vanuit Kaapstad naar Kaaps Schiereiland. Via Camps Bay en Houtsbaai naar het beroemde punt Kaap de Goede Hoop. Je bezoekt ook de pinguïns in Boulders ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 69,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel