Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Geld

Geld in Zuid-Afrika

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Rand en voor € 1,- ontvangt u ongeveer 12,48 Rand (koers juni 2015). De rand is onderverdeeld in 100 cents. Bezoekers mogen per persoon R5000 het land mee in- of uitnemen; voor buitenlandse valuta of travellercheques bestaan geen limieten.
In Zuid-Afrika kunt u overal en efficiënt pinnen. Ook creditcards zoals Visa, Mastercard (evt. American Express) worden in alle grote steden geaccepteerd.

Contant geld opnemen met een creditcard is veel moeilijker en kost vanwege de bureaucratie veel tijd. Dus ons advies is pinnen, maar vergeet s.v.p. uw pincode, ook voor creditcard, niet! In kleinere steden, dorpen en zeker in de kleine winkels is het soms nog niet mogelijk om met uw buitenlandse creditcard te betalen.

Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of uw pinpas is het van grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest en dat u vraagt om een transactiebewijs. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas. Let er daarom op dat niemand uw pincode kan zien als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas.

In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel