Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Eten en drinken

Eten en drinken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft ook een multiraciale samenleving, waarin de Zwarte bevolking, Indiërs, Chinezen, Maleiers en Zuid-Afrikanen van Europese afkomst allemaal volgens hun eigen cultuur leven.

Met deze verscheidenheid aan tradities komt men in aanraking tijdens de maaltijden. Op het menu staan Hollandse stamppotten, maar met toevoeging van kruiden zoals, kruidnagels, pepers en kaneel. Ook gebak en zoete toetjes worden verrijkt met bepaalde specerijen uit het oosten van de wereld. Uit Maleisië komt de rijsttafel, de gebakken pisang (banaan), sosatie (saté) en bobotie (vlees in pikante kerriesaus).

De Indiërs zorgden voor de hete kerrieschotels. De Hugenoten maakten de heerlijkste wijnen, de vruchten en jams en de pasteien. De zwarte bevolking bracht de biltong (gedroogd vlees), gekookte groenten en de dikke maïspap mee. Uiteindelijk kunt u al deze gerechten proberen in Zuid-Afrika waarbij de Zuid-Afrikaanse ‘braai’ (barbecue) zeker niet overgeslagen mag worden.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel