Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Boulders Beach

Streekinformatie over Boulders Beach
In 1983 werden een paar Jackass pinguïns gezien op Foxy Beach bij de Boulders in Simon’s Town. In 1985 begon dit paar te broeden en vanaf dat moment groeide deze kolonie zo snel dat er in 1997 al ruim 2350 volwassen vogels waren.

De reden dat zoveel pinguïns zich hier vestigen komt waarschijnlijk door een overvloed aan vis in False Bay. Dit kwam doordat de visvangst in deze baai stopgezet werd. Hoewel Simon’s Town erg trots op z’n pinguïns is, waren bewoners die in de buurt van de pinguïns woonden minder gecharmeerd, aangezien de vogels hun tuinen binnendrongen, de begroeiing vernielden en veel lawaai en stank veroorzaakten.

Daarom is het gebied overgenomen door het Cape Peninsula National Park die hekken om het gebied zetten waardoor de pinguïns niet langer landinwaarts kunnen dwalen. Ook werd er een bezoekers- en informatiecentrum en een promenade gebouwd waar u de pinguïns goed kunt bezichtigen. Maar, de Boulders is nog steeds de enige plek op aarde waar u tussen pinguïns kunt zwemmen.

De vogels zijn volkomen ongevaarlijk voor mensen maar kom niet te dichtbij, ze hebben een gemene beet. Boulders Beach is een van de drie plekken langs de kust van zuidelijk Afrika waar grote kolonies te vinden zijn.

Goede tip
Ten zuiden van Simon’s Town ziet u waarschijnlijk de bavianen op de weg. Doe de autodeuren op slot en de ramen dicht want deze dieren zijn nu zo slim dat een deur die alleen maar dicht is geen belemmering meer is om een gratis maaltijd te bemachtigen.

Rondreizen en bouwstenen naar Boulders Beach


Kaaps Schiereiland vanuit Kaapstad

De tocht vertrekt vanuit Kaapstad naar Kaaps Schiereiland. Via Camps Bay en Houtsbaai naar het beroemde punt Kaap de Goede Hoop. Je bezoekt ook de pinguïns in Boulders ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies
Vanaf € 69,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel