Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Blyde River Canyon

Streekinformatie Blyde River Canyon

Deze grote vallei is een plek waarvoor er niet genoeg originele bijvoeglijke naamwoorden kunnen zijn om de indrukwekkende berggezichten en magnifieke panorama's te beschrijven. De Blyde River Canyon is een van de meest spectaculaire ravijnen in Afrika. De omringende bergen rijzen uit de rivierbedding op en bereiken een hoogte van 600 tot 800m.

Bij de ‘Three Rondavels’ is een onvergetelijk uitzicht op de drie grote rots spiralen die uit de muur van het ravijn oprijzen. Hun toppen lijken op het dak van een hut. Waar de Blyde- en de Treurrivier elkaar ontmoeten, heeft water erosie een van de meest opmerkelijke geologische fenomenen in het land gevormd, bekend als ‘Bourke’s Luck Potholes’. Gedurende duizenden jaren werden door het kolkende water surrealistische rotsformaties gevormd die een reeks donkere poelen hebben gecreëerd, die op hun beurt contrasteren met de door witte en gele korstmossen bedekte rotsen.

Verder in het zuiden van het ravijn liggen Wonder View, God’s Window en de Pinnacle. Hun namen beschrijven de grootsheid en uitgestrektheid van dit landschap. Het met eigen ogen aanschouwen van deze fenomenen zal een diepe indruk op u maken.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel