Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Zuid afrika > Addo Elephant NP

Streekinformatie Addo Elephant National Park
Het Addo Elephant National Park is gelegen in de Sundays River Valley. Het park herbergt een beschermde kudde van meer dan 400 olifanten, die eens over de velden van de Oost Kaap liepen. Het is een prachtig park met een schitterende flora.

De olifanten overleven door de aanwezigheid van de ‘pink-flowered spekboom’ (Portulacaria Afra). Dit is een plant die wel drie meter hoog wordt en dient als overheerlijk olifantenmaal. De eerste kolonisten die in het Addo gebied kwamen wonen, slachtten meteen een groot deel van de olifantenkuddes af omdat de dieren vaak hun velden en plantages verwoestten.

Het aantal dieren bleef in de loop der jaren afnemen, totdat er nog maar een tiental olifanten over waren. Ter bescherming van deze kleine groep werd het Addo Elephant Park in 1931 opgericht. Deze dieren stonden bekend als zeer agressief en om ze wat rustiger te maken werden ze gevoerd met vrachtwagens vol verrotte sinaasappels.

Dit experiment bleek succesvol en de kudde begon zich uit te breiden. Het voeren met sinaasappels werd stopgezet, maar tot vandaag toe zijn de olifanten nog dol op deze vruchten. Ze zullen een auto verpletteren als ze ruiken dat er citrusvruchten inzitten en daarom mag u bij een bezoek aan het park geen citrusvruchten in de auto meenemen. Het park is ook uw aandacht waard vanwege de kleinere dieren die hier te vinden zijn, zoals de vleugelloze mesttor die alleen in dit gebied voorkomt.

Het insect rolt grote broedballen van olifantenmest en brengt ze naar ondergrondse broedkamers. Zo is een perfecte kringloop ontwikkeld: de door de olifanten verteerde planten worden broedkamers voor de mesttor en ten slotte mest voor de aarde.

Rondreizen en bouwstenen naar Addo Elephant National Park


Zuid-Afrika en Lesotho - Het Koninkrijk in de Wolken

Met deze autorondreis combineer je de bijzondere schoonheid van Zuid-Afrika en Lesotho. Vanuit Johannesburg reis je via Golden Gate National Park, naar het koninkrijk Lesotho. Panoramische ...

Bekijk reis
Vanaf €2062,- p.p.

Aantal dagen: 18
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Kaapstad, Olifanten en Wijnregio

Tijdens deze autorondreis bezoekt je de prachtige Westkust van Zuid-Afrika. De reis breng je naar Kaapstad, de Karoo, Addo NP, de beroemde Tuinroute, de struisvogel hoofdstad Oudtshoorn, Route 62 en ...

Bekijk reis
Vanaf €2098,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel