Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Noord Vietnam
Vorige pagina

Reisinformatie Noord Vietnam
In het Noorden maakt u kennis met het ruige Vietnam. Hier bevindt zich een berglandschap waar het in de zomer koel en in de winter koud is. In dit indrukwekkende landschap leven vele bergstammen die elk hun eigen tradities en gebruiken in leven houden.

Sapa is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het noorden van Vietnam. De stad zelf ligt op een hoogte van 1600 meter, waardoor de temperatuur een stuk lager ligt dan in het laagland. De stad ligt midden in een prachtig berglandschap en wordt omgeven door de hoogste toppen van Vietnam, waaronder de Phan Si Pan, die met 3143m de hoogste berg van het land is. In Sapa vindt u dagelijks markten die bezocht worden door mensen uit de regio, vooral de Dzao komen hier om hun spullen te kopen en te verkopen.

Apart is de vrijersmarkt, die iedere zaterdag wordt gehouden. Mensen komen hier uit de wijde omgeving om (getrouwd of niet getrouwd) te vrijen met mensen van het andere geslacht.

In Sapa vindt u ook het minderhedenmuseum. Hier worden de gebruiken, achtergronden en de geschiedenis van de verschillende bevolkingsgroepen in de regio gepresenteerd. Zeker wanneer u van plan bent om één van de bergstammen in de omgeving te bezoeken, een leerzame voorbereiding waar u tijdens dit bezoek van kunt profiteren.

In de omgeving van Sapa zijn er vele mogelijkheden voor excursies. U kunt trektochten maken in het berglandschap, tochten te paard of tours op een motorfiets. U kunt bijvoorbeeld naar de Thac Bac watervallen (‘De zilveren watervallen’) gaan die zo’n 100 meter naar beneden storten, vooral in periodes van veel water spectaculair! Of u gaat naar de Muong Hoa, de mooiste vallei van het gebied.

Ook kunt u naar één van de dorpen van de lokale bergstammen reizen en daar zelfs overnachten. Het is soms erg leerzaam om te zien hoe de mensen hier in deze onherbergzame omgeving een gelukkig leven kunnen lijden met relatief weinig middelen. Wanneer u tijd heeft, kunt u de ‘Northwest loop’ lopen. Deze tocht loopt langs Mai Chau, Son La, Dien Bien Phu en Lai Chau naar Sapa terug. Het lopen van deze tocht neemt zo’n zes dagen in beslag en u komt hierbij langs verschillende bergstammen met elk hun unieke gebruiken. Heeft u minder tijd, dan zijn er ook meerdere mogelijkheden voor eendaagse tochten waarbij u dorpen van onder andere de Red Dzao en de zwarte Mhong groeperingen kunt bezoeken.

Sapa is bereikbaar door vanuit Hanoi de comfortabele slaaptrein naar Lao Cai te nemen en van daaruit over de weg naar Sapa te reizen.

Rondreizen en bouwstenen naar Noord-Vietnam


Grand Tour Vietnam

Inclusief vluchten. De Grand Tour Vietnam is een uitgebreide kennismaking met het land, waarbij je van noord naar zuid reist en alle hoogtepunten bezichtigt. Je bezoekt o.a. Hanoi, Sapa, het ...

Bekijk reis
Vanaf €2692,- p.p.

Aantal dagen: 22
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Discover Vietnam

Inclusief vluchten. Laat je betoveren door de vele hoogtepunten van Vietnam. Vanuit Ho Chi Minh Stad bezoek je de weelderige Mekong Delta. Ook Hoi An en Hue mogen niet ontbreken, met veel historie en ...

Bekijk reis
Vanaf €1773,- p.p.

Aantal dagen: 11
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Ongerept Noord-Vietnam

Je reist vanuit Hanoi naar Mai Chau, bekend om de vele etnische groepen. In Cuc Phuong National Park leer je een grote variatie aan flora en fauna kennen. Sluit af met een cruise door Halong ...

Bekijk reis
Tags: 6 & meerdaagse tour, Natuur, Cultuur
Vanaf € 890,- p.p.

Aantal dagen: 8
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel