Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Nha Trang
Vorige pagina

Reisinformatie Nha Trang
Nha Trang is een bloeiende kuststad aan de Oostkust van Vietnam. Goudgele stranden en de kraakheldere Zuid-Chinese zee sieren samen met de tientallen tropische eilandjes de kustlijn. Op de rustige stranden geniet u onder uw parasol van een sprookjesachtig mooie omgeving.

Nha Trang betekent ‘wit huis’ naar het enige stenen witte huis dat er in het begin van de 19e eeuw aan deze oogverblindende kustlijn stond. Het was het huis van dr. Yersin, een belangrijk bioloog die in 1894 het pathogeen ontdekte dat pest veroorzaakt, later kon met behulp van dit pathogeen een vaccin gemaakt worden tegen de pest. Het ‘Pasteur Institute’, het onderzoekscentrum waar dr. Nha Trang leiding over had bestaat nog steeds. Een deel van dit instituut is nu een museum gewijd aan het leven van deze bijzondere man die veel heeft betekent.

Maar de echte reden waarom Nha Trang zo’n prettige bestemming is, zijn de stranden en de zee. Heerlijk in uw strandstoel genieten van een Vietnamees biertje (misschien wel van het merk 333) met om u heen alleen maar strand, kraakheldere zee, eilandjes, palmbomen en soms een verdwaalde toerist. Of laat u met een boot naar één van de omliggende onbewoonde tropische eilandjes varen waar u onder water van het kleurrijke koraal en de tropische vissen kunt genieten.

Wanneer u vroeg opstaat, kunt u een keer naar de Xom-Con vismarkt lopen. Hier is het ’s morgens een levendige bedoening wanneer de vissers hun vangst brengen. Vanuit de brug die naar de stad voert kunt u de bootjes binnen zien komen.

Het grootste deel van de bevolking hangt een boeddhistische stroming aan. In de stad vindt u daarom de nodige boeddhistische bouwwerken zoals de Thap Ba Cham Tempel, gewijd aan de Boeddhistische priester Ponagar. Of de Long Son Pagode met de prachtige 14 meter hoge witte Boeddha. Dit is deels een monument opgericht voor een aantal monniken die zichzelf verbrand hebben als protest tegen het Diem-regime.

Ook zijn er sporen van het Cham-rijk te vinden. Dit volk dat zich vanaf het jaar 200 in centraal Vietnam vestigde, beheerste dit gebied tot de 10e eeuw. De roots van dit volk zijn Indonesisch, de Cham waren deels boeddhistisch en deels hindoeïstisch. Nha Trang was de laatste stad die nog lang in handen bleef van de Cham, daarom vindt u met name in deze omgeving nog veel gebouwen uit deze periode. De Po Nagar, een hindoeïstisch bouwwerk iets ten Noorden van Nha Trang is misschien wel de meest indrukwekkende met vele torens, zalen en beelden.

Nha Trang ligt aan de oostkust in Centraal Vietnam en is goed bereikbaar per vliegtuig vanuit één van de andere grote steden in Vietnam.

Rondreizen en bouwstenen naar Nha Trang


Grand Tour Vietnam en Cambodja

Inclusief vluchten. Deze rondreis brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van Vietnam & Cambodja. In Vietnam bezoek je Hanoi, Halong Bay, Hue, Hoi An, Nha Trang, Ho Chi Minh Stad en de Mekong ...

Bekijk reis
Vanaf €2872,- p.p.

Aantal dagen: 20
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Grand Tour Vietnam

Inclusief vluchten. De Grand Tour Vietnam is een uitgebreide kennismaking met het land, waarbij je van noord naar zuid reist en alle hoogtepunten bezichtigt. Je bezoekt o.a. Hanoi, Sapa, het ...

Bekijk reis
Vanaf €2678,- p.p.

Aantal dagen: 22
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

TTC Hotel Premium - Michelia (vh Michelia Hotel)  sterren

Het Michelia Hotel is een stijlvol hotel in Nha Trang met alle benodigde moderne faciliteiten. Het hotel ligt nabij het centrum van Nha Trang en op circa 5 minuten lopen van het ...

Bekijk reis
Tags: Zwembad, Loopafstand strand, Loopafstand centrum, 4 sterren
Vanaf € 49,- p.p.

Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk dit hotel Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel