Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Mekong Delta
Vorige pagina

Reisinformatie Mekong Delta

Vanuit Ho Chi Minh Stad reist u in circa 3 uur naar de vruchtbare, tropisch begroeide Mekong Delta. De machtige Mekong rivier vindt zijn oorsprong in China en stroomt dan via Laos, Thailand en Cambodja naar Vietnam, waar het zich uitsplitst in vele zijtakken en uiteindelijk uitmondt in de Zuid-Chinese Zee. Dit gebiedt wordt de Mekong Delta genoemd. De rivier heeft dan inmiddels zo'n 4350 kilometer afgelegd...

De Mekong Delta is een zeer vruchtbaar gebied en is daarom weelderig begroeid en intens groen. Het is daarom niet verbazingwekkend dat hier ongeveer de helft van de landbouwproducten vandaan komen. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land.

Het leven in de Mekong Delta concentreert zich veelal aan de oevers van de rivieren en de meeste dorpen zijn via de rivier vaak beter bereikbaar dan via de weg. Er wordt ook veel handel gedreven op de rivier. Zo vindt u her en der in de Mekong Delta drijvende markten. Op deze markten verkopen lokale handelaren hun producten op boten aan de lokale bevolking. Aan deze boten is een lange stok bevestigt waaraan de producten hangen die de handelaren verkopen. Op deze manier ziet u al snel van een afstand welke boot je moet hebben om je benodigde product te kopen!

De belangrijkste plaats in de Mekong Delta is Can Tho. Dit is een snel groeiende stad met een keur aan accommodaties en een goede uitvalsbasis om de Delta te verkennen. Vanuit deze stad kunt u gemakkelijk met een bootje de kanaaltjes en waterwegen verkennen en in de buurt vindt u enkele drijvende markten. De stad zelf heeft een bruisend centrum waar u zich niet hoeft te vervelen.

Een kleiner plaatsje in de Delta is Vinh Long. Hier is het rustiger en ziet u hoe het lokale leven aan de oevers van de rivier zich voltrekt. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. Ook Vinh Long is een goede uitvalsbasis voor een boottocht of een bezoek aan een drijvende markt. Hier vindt u enkele homestays: overnachten bij families in huis. Een unieke kans om het lokale leven van dichtbij mee te maken en elkaars culturen beter te leren kennen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel