Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Hue
Vorige pagina

Reisinformatie Hue

Hué is de stad waar de Vietnamese cultuur zijn oorsprong kent en waar deze het best bewaard is gebleven. Het was de keizerlijke hoofdstad in de Nguyen dynastie van 1802 tot 1945. Hué is de stad van politieke intriges en staatsgrepen, maar ook van kunst, architectonische hoogstandjes en religie.

Hué heeft zwaar te lijden gehad in de tweede wereldoorlog en met name de Vietnamoorlog (eigenlijk Amerikaanse oorlog). In 1968 werd het centrum van de keizerlijke stad verwoest door bombardementen van de Zuid Vietnamezen en de Amerikanen. Bij de gevechten die daarop volgden, verloren in korte tijd 10.000 mensen het leven.

Tegenwoordig is Hué opgedeeld in twee delen. Het oude ‘keizerlijke’ gedeelte aan de Noordwest oever van de Perfume rivier en het gedeelte aan de Zuidwest oever van de rivier wat meer Frans georiënteerd is.

De Hoang Thanh of het keizerlijke citadel heeft een sterk aristocratische uitstraling. Het wordt omringd door 10km lange muren waarin 10 versterkte poorten zijn aangebracht en grenst aan alle zijden aan water. De meest sierlijke palijzen, tempels, pagodes, musea, religieuze bouwwerken, oorlogsmonumenten en andere architectonische hoogstandjes wisselen elkaar af in dit keizerlijke complex. In het Zuidelijke gedeelte van dit Complex bevindt zich de keizerlijke stad of de verboden stad. Deze wordt op zijn beurt nog eens omringd door 2.5 kilometer stenen muren en is alleen toegankelijk via de Ngo Mon, de poort aan de Zuidzijde. Hierlangs betreedt u de keizerlijke stad via de Gouden Water Brug. In deze keizerlijke stad vindt u onder andere de Mieu Tempel, ‘het Paleis van de volledige vrede’ en ‘het Paleis van de Moeder’, de koninklijke wachttoren, monumenten en de ‘Purperen Verboden Stad’, het verblijf van de keizerlijke familie. Dit is overigens grotendeels verwoest in 1947 en 1968, maar de keizerlijke bibliotheek is nog steeds te bezoeken.

Het symbool van Hué is de Thien Mu Tempel. Deze tempel die in het begin van de 17e eeuw gebouwd is op de Ha Khe heuvel, zou gebouwd zijn omdat de Nguyen-heerser uit die dagen dit ingegeven kreeg door een fee die voor hem was verschenen. Het meest markante bouwwerk van het complex is de 21 meter hoge Phuoc Duyen Pagode.

Dicht bij Hué kunt u een bezoek brengen aan de keizerlijke graftombes. De mooiste en beste manier om deze te bezoeken is per boot over de Perfume rivier. Iedere tombe heeft volgens traditie een heuvel met de tombe zelf, een tempel gewijd aan de keizer en een stele met verhalen over de goede daden van de keizer. De mooiste tombes zijn die van de keizers Tu Duc, Khai Dinh en Minh Chang.

Ook aan de Noordelijke zijde van de Perfumerivier, raden wij u aan een bezoek te brengen aan de Dong Ba markt. Hier kunt u de beste Conische hoeden uit Vietnam kopen.

In het Zuidelijke deel van de stad vindt u Westerse gebouwen, hotels, markten en veel Franse koloniale architectuur. Er wordt gezegd dat in Hué de mooiste vrouwen van Vietnam wonen omdat de keizers hen uit het hele land naar Hué haalden.

Hué ligt aan de Oostkust, precies in het midden van Vietnam en is goed bereikbaar per vliegtuig vanuit één van de andere grote steden in Vietnam.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel