Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Ho Chi Minh Stad

Reisinformatie Ho Chi Minh Stad

Ho Chi Minh City is het symbool voor vrij Vietnam. De stad, voorheen Saigon, is vernoemd naar de leider van Noord-Vietnam die door het veroveren van deze stad van Vietnam weer een verenigd land heeft gemaakt. Ho Chi Minh City heeft zich ontwikkeld als meest Westerse stad van het land, hoewel de stad aan alle kanten nog de Vietnamese cultuur ademt.

Ho Chi Minh City staat bol van contrasten. Moderne hoge kantoorgebouwen, hotels en hippe clubs worden afgewisseld door huizen in de franse koloniale architectuur, tempels en sfeervolle kleurrijke markten.

U vindt in en om het oude Saigon nog veel sporen, monumenten en musea die gewijd zijn aan de Vietnam oorlog (de Vietnamezen noemen het de Amerikaanse oorlog). In het War Remnants Museum wordt u geconfronteerd met foto’s en nagebouwde gevangenissen, zeker niet plezierig, maar het zet wel te denken. Het museum is natuurlijk opgezet uit het oogpunt van de Vietnamezen. Bij het zien van de gevolgen van de napalmbommen, de chemicaliën. en de vele andere onmenselijke gruweldaden van de Amerikanen rijst de vraag waarom wij de oorlog zo lang hebben laten duren.

Op het oog nietszeggend, maar daardoor niet minder legendarisch is Pho Binh Soup Shop. Deze plek, erg populair onder de Amerikanen vanwege de soep, was dé plek waar de Vietcong plannen beraamden voor aanslagen op onder andere de Amerikaanse ambassade.

Zo’n 35 kilometer ten Noordwesten van Ho Chi Minh City, bij Cu Chi liggen de tunnels van Cu Chi. Een netwerk van zo’n 250km ondergrondse tunnels. Op deze manier verplaatsten de Vietcong zich onder de mijnenvelden in de jungle, hielden ze contact met elkaar en konden ze verrassingsaanvallen uitvoeren op de Amerikanen. Het tunnelstelsel loopt zelfs tot bij de grens met Cambodja.

Ten Westen van Ho Chi Minh City ligt de stad My Tho. Hier maakt u kennis met de Mekong Delta. Deze prachtige vruchtbare omgeving is een heel contrast met de Ho Chi Minh City. In My Tho ligt de Vinh Trang pagode, een prachtig Boeddhistisch gebouw dat uit meerdere verdiepingen is opgebouwd. U kunt in dit waterrijke gebied prachtige boottochten maken tussen de hoge begroeiing van de bossen en plantages.

De leukste winkels, markten, kledingzaken en restaurants vindt u in Cholon, ook wel China Town. Dit kleurrijke district, dat vroeger een aparte stad was, is daarnaast de plek waar u goedkoop uw spullen kunt kopen. U zult zich in dit levendige gebied geen seconde vervelen. Ga in ieder geval naar de Binh Tay Markt, dit is de leukste markt van Ho Chi Minh City.

Ho Chi Minh City is het economische centrum van Vietnam, de levensstandaard van de bevolking ligt gemiddeld twee keer zo hoog als in de rest van het land.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel