Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Streekinformatie Hanoi
Vorige pagina

Reisinformatie Hanoi
Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Het is geen rijk metropool met hoogbouw en enorme hotels, maar heeft juist zijn charme als koloniale stad weten te behouden. De prachtige architectuur, vele tempels, het sfeervolle doolhof aan winkelstraatjes en het Hoan Kiem Lake midden in het centrum maken Hanoi een kleurrijke, levendige stad.

Hanoi is al 1000 jaar de hoofdstad van Vietnam. Met uitzondering van de periode tussen 1953 en 1975 toen het land door de oorlog opgedeeld was in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. Hanoi is in deze periode uitvalsbasis geweest voor het communistische Noord Vietnam die onder leiding van Ho Chi Minh uiteindelijk de oorlog van Zuid Vietnam wisten te winnen nadat Amerika zich teruggetrokken had in 1973.

Ho Chi Minh wordt gezien als de vader van Vietnam. Er zijn dan ook vele monumenten en musea aan hem gewijd, vooral in de hoofdstad Hanoi vanuit waar hij geregeerd heeft. Hier ligt ook zijn lichaam opgebaard in een gigantisch Mausoleum met zijn graftombe. U kunt deze bezoeken. U toont hier respect door het mausoleum niet met mouwloze shirts of broeken /rokken die boven de knieën komen te betreden en uw handen uit uw zakken te houden. Ook zijn er vele musea gewijd aan deze voormalig leider van Vietnam. In het Ho Chi Minh museum kunt u zich door een Engelstalige gids laten rondleiden, hier wordt op zeer interessante wijze het leven van deze volksheld uit de doeken gedaan.

Kenmerkend voor Hanoi zijn ook de vele smalle winkelstraatjes, met name in de buurt Dong Kunh Nghia Thic (de oude stad). In de 13e eeuw vestigden 36 gildes zich hier in Hanoi die elk een eigen straatje innamen. Er zijn nog verschillende ‘specialistische’ straatjes zoals de Pho Chang Quat waar u artikelen kunt kopen voor een bezoek aan een tempel (wierrook, kaarsen) of Hang Vai, wat letterlijk ‘kledingstraat’ betekent. Het is echt een heel prettige besteding van de dag om door het doolhof van deze vele straatjes te dwalen, af en toe een Vietnamese specialiteit te eten en wat te kopen, een van de vele tempeltjes binnen te gaan en misschien met wat mensen te praten. Ondanks dat de oorlog hier diepe wonden heeft achtergelaten, zijn de mensen in Hanoi over het algemeen zeer vriendelijk. De mensen kunnen in het Frans en vaak ook Engels prima uit de voeten.

Midden in het centrum ligt Hoan Kiem Lake. Dit enorme meer ligt midden in de stad. De bijgelovige Vietnamezen hebben dit meer (‘Het teruggekeerde zwaard’) zo genoemd vanwege de legende van koning Ly Thai. Hij kreeg van de goden een magisch gouden zwaard toegezonden waarmee hij de Chinezen de stad uit kon drijven. Toen hij een dag na de gevechten over het meer vaarde, kwam er een gouden schildpad die het zwaard afpakte en meenam naar de bodem van het Hoan Kiem Lake, terug naar de goden. Op een eilandje midden in het meer staat de ‘schildpadpagode’, deze wordt vaak gebruikt als symbool van Hanoi. De tempel is ’s avonds prachtig verlicht. Het meer en het park dat erbij ligt is een erg prettige plek om te zijn. Lokale bevolking komt hier ’s morgens om Thai Chi te beoefenen of te joggen, ’s avonds is dit meer sprookjesachtig mooi vanwege de lichtjes op en om het meer.

In de omgeving van Hanoi kunt u bijvoorbeeld de Parfum Tempel bezoeken. Deze tempel is de belangrijkste Boeddhistische tempel in Vietnam, midden in de natuur! De reis naar de tempel gaat over de weg, over het water en daarna nog een stuk te voet. Het is dus niet heel eenvoudig om er te komen, wat de plek extra speciaal maakt. Het gaat ten slotte niet om het doel, maar om de weg er naartoe.

Niet ver van Hanoi ligt Hoa Lu. Hoa Lu is midden in een betoverend landschap van kalkstenen bergen, water en bebossing de geboorteplaats van keizer Dinh Bo Linh, de stichter van de Dinh Dynastie. In deze indrukwekkend mooie omgeving kunt u grotten en tempels bezoeken en vooral genieten van alle pracht om u heen.

Hanoi ligt centraal in Noord Vietnam en is goed bereikbaar per vliegtuig.

Rondreizen en bouwstenen naar Hanoi


Grand Tour Vietnam

Inclusief vluchten. De Grand Tour Vietnam is een uitgebreide kennismaking met het land, waarbij je van noord naar zuid reist en alle hoogtepunten bezichtigt. Je bezoekt o.a. Hanoi, Sapa, het ...

Bekijk reis
Vanaf €2678,- p.p.

Aantal dagen: 22
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Vietnam Highlights

Beleef werkelijk alle hoogtepunten van Noord- tot Zuid-Vietnam. Van kleurrijke bergvolkeren en magische landschappen tot charmante plaatsjes vol historie en cultuur. Ontdek alle hoogtepunten van ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur, Cultuur, Gratis WiFi
Vanaf € 1567,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Fietstour Hanoi

Tijdens deze tour fietst u langs de Red River en West Lake terug naar Hanoi, met onderweg enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals een oud gemeenschappelijk huis, tempels en een Keizerlijke ...

Bekijk reis
Tags: Actief, Dagexcursies
Vanaf € 87,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel