Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Halong Bay
Vorige pagina

Streekinformatie Halong Bay
Halong Bay is één van de meest sprookjesachtige plekken in Vietnam. Aan de kust rijzen bijna 2000 kalkstenen eilandjes uit de kraakheldere zee omhoog. U waant zich echt in een andere wereld wanneer u midden in deze natuurpracht vaart.

De legende (de Vietnamezen zijn vol van legendes) vertelt, dat Halong Bay is ontstaan toen buitenlandse troepen hier de Vietnamese kust aanvielen. De moederdraak en haar zoons schoten te hulp en jaagden de aanvallers weg. Met hun staarten splitsten ze de bergen en maakten nieuwe kloven en toen ze juwelen en jade in het water spuwden, rezen er nieuwe bergen op uit de zee die de weg versperde voor de indringers uit het noorden. Voor de kust liggen nu zo’n 2000 eilanden. Het grote eiland wordt Ha Long genoemd (‘in zee duikende draak’), verder hebben de eilandengroepen namen als Long Vi (‘de drakenstaarten’) en Bai Tu Long (‘de drakenzonen’).

U kunt in het gebied prachtige boottochten maken, één- of meerdaags. Wanneer de boot in één van de baaien van de vele eilandjes aanlegt, kunt u een sprong maken in het kraakheldere water van de Zuid Chinese zee of op het dek genieten van het magische decor van kalkstenen rotsen, oosterse bootjes, blauwe lucht en helderblauwe zee. Sommige eilandjes hebben zandstranden, dus bij een stop kunt u ook van de boot af om even op een strand een mooi plekje op te zoeken om heerlijk te relaxen. Op sommige eilandjes kunt u een wandeling maken door de tropische bossen of één van de grotten bezoeken.

Eén van de bijzondere eilandjes die u kunt bezoeken is Dau Go. Hier werd in de 13e eeuw een Mongoolse vloot tegengehouden met palen die net onder water werden geplaatst. Deze palen werden bewaard in de Hang Dau Go (‘de grot van de grote staken’), deze grote grotten zijn te bereiken via een lange trap en heeft drie grote ruimtes waarvan er één werd gebruikt voor het opslaan van de grote houten staken.

Er liggen een aantal stadjes aan de kust bij Halong Bay, zoals Hong Gai of Bai Chay. De laatste is eigenlijk een eilandje, maar is via een brug met het vasteland verbonden. In deze stadjes is niet veel te beleven, Halong Bay is vooral een bestemming die u per boot moet ontdekken. U kunt overigens ook zelf een boot huren zodat u zelf bepaalt waar u heen gaat en hoe lang u op bepaalde plaatsen blijft hangen.

Halong Bay ligt aan de kust in het Noord Oosten van Vietnam. Het is vanuit Hanoi over de weg te bereiken in een prachtige rit van zo’n 170 kilometer.

Rondreizen en bouwstenen naar Halong Bay


Vietnam in Stijl

Inclusief vluchten. Reis door veelzijdig Vietnam en verblijf in de meest bijzondere, trendy accommodaties. Elke accommodatie heeft een eigen stijl, bijzondere architectuur en een uitstekende service, ...

Bekijk reis
Vanaf €3370,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Halong Bay per Bhaya Legend

Maak een fantastische privé-cruise door een van de mooiste baaien ter wereld, Halong Bay. Het schip de Bhaya Legend staat geheel tot je eigen ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur
Vanaf € 479,- p.p.

Aantal dagen: 2
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Halong Bay Cruise

Ca. 200 km van Hanoi ligt het spectaculairste natuurgebied van Vietnam: Halong Bay. Maak een 2-daagse cruise aan boord van de deluxe Bhaya cruise en verken de 'Baai van de Dalende ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, 2 & 3 daagse tour
Vanaf € 203,- p.p.

Aantal dagen: 2
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel