Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Sukothai

Reisinformatie Sukhothai

Een ontdekkingstocht door de ruïnes van de paleizen, tempels en monumenten van Sukhothai, de hoofdstad van het eerste Thaise koninkrijk. Hier is de basis gelegd voor het Thaise alfabet en de Thaise taal. In het historische park Sukhothai vindt u de grondbeginselen van alles wat het huidige Thailand is.

Sukhothai is in de 13e eeuw opgericht als hoofdstad van het eerste koninkrijk nadat de Thai de Birmese overheersers van zich hadden afgeschud. Hier is toen de basis gelegd voor het huidige Thailand; de cultuur, het alfabet en de taal. In 1350 werd Sukhothai verlaten toen Ayutthaya meer invloed kreeg en de nieuwe hoofdstad werd. Pas in de 19e eeuw werd de stad weer ontdekt. In de jaren tachtig zijn 20 monumenten van de oude hoofdstad hersteld met steun van UNESCO. Het historisch park staat ook op de werelderfgoedlijst.

Het gehele Sukhothai Historical Park is zo’n 70 km2 groot en onderverdeeld in 5 zones. In het centrale gedeelte vindt u de meeste monumenten. Wij raden aan om een fiets te huren om het park te bekijken. De monumenten zijn erg goed gerestaureerd. Het kan zeker lonen om af en toe een wat minder gebaand pad te nemen en u te laten verrassen door een ruïne die nog niet gerestaureerd is en nog in authentieke staat is.

Minimaal zo interessant als ‘Sukhothai Historical Park’ is het historische Si Satchanalai, zo’n 55 km van Sukhothai. Deze stad is door Sukhothai gebouwd om haar positie in Midden-Thailand te verstevigen. Dit historische park herbergt veel goed bewaard gebleven paleizen, tempels en andere belangrijke gebouwen. Het is wat rustiger dan Sukhothai.

Sukhothai ligt zo’n 400 km ten noordwesten van Bangkok en is bereikbaar per huurauto, transfer, trein of vliegtuig.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel