Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Krabi

Reisinformatie Krabi

Kalkstenen rotsformaties die uit zee en land omhoog rijzen, imposante mangrovebossen langs de kustlijn en omgeven door al deze natuurpracht vindt u prachtige stranden en kraakhelder water. Krabi is met recht een paradijs op aarde.

Komt u voor uw rust, dan bieden de prachtige stranden Railey Beach en Tubkaak Beach een fantastische plek om even helemaal tot uzelf te komen. Houdt u van iets meer levendigheid zoals winkels, restaurants en bars in de omgeving, dan zit u in Ao Nang helemaal goed.

Cultuurliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan What Tam Suea (de Tijgertempel). Deze heilige tempel is in de rotsen gebouwd en heeft op de top een fantastisch uitzichtpunt. Hier zult u zich naast het grote boeddhabeeld even helemaal voelen versmelten met de omgeving. De klim naar dit punt is wel pittig (1237 treden), maar de beloning is zeker de moeite waard.

Voor actieve vakantiegangers heeft Krabi ook veel te bieden. U vindt veel mooie duiklocaties die goed bereikbaar zijn. Heeft u nog nooit gedoken? Dan kunt u onder goede begeleiding uw eerste ervaring opdoen. Op Bamboo Island bijvoorbeeld, waar de duiklocaties niet te diep zijn. Of u kunt tijdens uw vakantie uw duikbrevet halen. Ervaren duikers kunnen bijvoorbeeld gaan duiken bij Hin Daeng, waar u walvishaaien (enorme, maar ongevaarlijke planktoneters) en mantra’s tegenkomt.

Krabi is ook een waar klimparadijs, u loopt een grote kans om klimmers aan de kalkstenen rotsen te zien hangen. Wilt u het zelf eens proberen? Dat kan ook, er worden regelmatig begeleide klimdagen georganiseerd. Wilt u de omgeving wat meer verkennen, dan kunt u bijvoorbeeld een zeekanotocht maken langs de mangrovebossen of u maakt een natuurwandeling in het nationale park Hat Chao Mai. De vreemd gevormde rotsformaties en de rijkdom aan flora en fauna in de jungle maken van iedere wandeling een ware ontdekkingstocht.

’s Avonds kunt u in Krabi terecht bij één van de gezellige restaurantjes. U vindt zowel Thaise restaurants als restaurants die andere Aziatische keukens of westerse keukens serveert. Het nachtleven in Ao Nang is gezellig en relaxed. U vindt livemuziek, karaokebars en sfeervolle cafés.

Krabi ligt in Zuid-Thailand aan de westkust aan de Andamanzee, op ongeveer 850 km ten zuiden van Bangkok. Er zijn vele vluchten die u vanaf Bangkok naar Krabi kunnen brengen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel