Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Koh Yao

Reisinformatie Koh Yao

Kajakken over de heldere blauwe zee, bergbeklimmen, een jungletrekking maken, snorkelen of genieten van het prachtige uitzicht op een van de witte zandstranden. Het is allemaal mogelijk op het tropische Koh Yao. Koh Yao bestaat uit twee eilanden, Koh Yao Noi en Koh Yao Yai, gelegen in de Phang Nga baai. Beide eilanden zijn bereikbaar per boot vanaf de Bang Rong Pier op Phuket en de Thalane Pier op Krabi.

Koh Yao Yai is het grootste eiland van het Koh Yao district. Op het eiland zijn een aantal vissersdorpjes gelegen waar men leeft van de productie van gedroogde ansjovis (pla ching chang). Mooie stranden op Koh Yao Yai zijn:
Loh Jaak Beach: Witte zandstranden en een zeer heldere zee. Vanaf de brug kunt u de vissen zien zwemmen.
Loh Pa Raed Beach: Gelegen in het midden van het eiland, aan de westkust. Het strand loopt parallel aan de kokosnotenplantages.

Op Koh Yao Noi is de afgelopen jaren weinig veranderd. Houten huisjes langs de weg, buffels die een modderbad nemen en de vele rubberplantages geven het eiland een natuurlijke charme. De westkant van het eiland is bedekt met rijstplantages en mangrovebossen. De stranden liggen voornamelijk aan de oostkant van het eiland. Interessante toeristische attracties zijn:

Pa Sai Beach: Langgerekte zandstranden met een prachtig uitzicht op nabijgelegen eilandjes.
Klong Jaak Beach: Het uitkijkpunt biedt een spectaculair uitzicht over het eiland.
Ao Kian: Is onderdeel van het Phang Nga Bay National Park, met tropische vegetatie en hoge bomen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel