Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Koh Tao

Reisinformatie Koh Tao

Na de Similan eilanden hét duikparadijs van Thailand met talloze duiklocaties voor zowel de ervaren als beginnende duiker. Geen massatoerisme, lekker luieren in uw hangmat, een heerlijke fruitsap op het Sai Ree strand. Op Koh Tao of ‘Turtle Island’ bestaat uw wereld even alleen maar uit relaxen, de heerlijke tropische zon en een machtig mooie onderwaterwereld.

‘Turtle Island’ dankt zijn naam officieel aan de vorm van het eiland, maar het is ook een belangrijke broedplaats voor verschillende soorten schildpadden. Dat is ook niet zo gek, want hoewel het eiland toerisme als belangrijkste inkomstenbron heeft, is het op vele plekken nog helemaal ongerept.

Op dit rustige eiland is niet veel te doen als u op zoek bent naar winkels, bars en clubs. Daarvoor bent u beter af op het nabij gelegen Koh Samui. In Koh Tao geniet u van uw rust, de natuur en het onderwaterparadijs rond het eiland. Er zijn wel wat gezellige straatjes met restaurants en barretjes, waar gewoon nog een relaxte sfeer hangt.

Koh Tao is waarschijnlijk de beste plek om te duiken aan de oostkust van Thailand. Er zijn talloze goed bereikbare plekken waar u kunt genieten van de schitterende onderwaterwereld. Ook zijn er veel duikscholen, vaak zelfs in het hotel, die u kunnen helpen de beste plekken op te zoeken.

Ook voor strand- en snorkelliefhebbers zijn er mogelijkheden genoeg. Zoals Shark Bay aan de zuidzijde van het eiland waar u heerlijk kunt relaxen en prachtig kunt snorkelen.

Het binnenland bestaat uit tropisch bos, boomgaarden en kokosnootplantages. Een wandeling door dit groene landschap is een mooie afwisseling op de witte stranden.

Koh Tao ligt zo’n 40 km ten noordwesten van Koh Phangan. Het eiland is bereikbaar per veerboot vanaf Koh Samui, Koh Phangan en vanaf Chumphon op het vasteland.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel