Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Koh Samet

Reisinformatie Koh Samet

Een tropisch eiland met prachtige witte zandstranden, palmbomen, kleurrijke koraalriffen en een kraakheldere zee. Omdat Koh Samet onderdeel is van een natuurpark, vindt u op het eiland geen hoogbouw of drukke asfaltwegen. U kunt dus in alle rust op uw strandstoel genieten van het geluid van de zee en de wuivende palmbomen. Sae Kaew Beach is het bekendste strand van Koh Samet.

Wilt u wat meer beweging, dan kunt u een wandeling maken langs de oostkust waar u de ene prachtige baai na de andere passeert. U kunt ook gaan duiken of snorkelen bij één van de koraalriffen die vanaf het strand bereikbaar zijn. Met name in het zuiden van Koh Samet zijn er een paar prachtige riffen die meer dan de moeite waard zijn.

De oostkust van Koh Samet is voorzien van parelwitte zandstranden terwijl u aan de westkust met name rotskliffen vindt. Het is aan de westkust wel de moeite waard om eens naar Ao Prao (paradijsbaai) te gaan, deze baai is prachtig gelegen tussen de kalkstenen rotspartijen aan de westkust.

Vanwege de lokale luchtstromen ontvangt Koh Samet minder regen dan het nabijgelegen vasteland en de omgeving. Het eiland heeft daardoor een eigen microklimaat. Het is zelfs een van de drogere plekken in Thailand en het regenseizoen is er minder heftig en korter. Het zwaarste punt ligt tussen september en november.

Koh Samet is bereikbaar via Ban Phe met de boot (ongeveer een half uur) dat ongeveer 70 km ten zuidoosten van Pattaya ligt en zo’n 200 km ten zuidoosten van Bangkok.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel