Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Koh Phi Phi

Reisinformatie Koh Phi Phi

Koh Phi Phi staat vooral bekend vanwege haar prachtige natuur boven en onder water. Ruige natuurlandschappen aan de noordzijde met kalkstenen rotskliffen en mangrovebossen, prachtige duiklocaties bij de koraalbedden die al op enkele meters vanaf het strand beginnen en hagelwitte zandstranden. Houdt u van een ontspannen sfeer en een spectaculair mooie omgeving, dan bent u in Koh Phi Phi op uw plek.

Koh Phi Phi bestaat eigenlijk uit zes eilanden waarvan Phi Phi Don en Phi Phi Lee de bekendste zijn. Vooral bij duikers en snorkelliefhebbers zijn deze eilanden zeer populair. Het gebied herbergt vele fantastische onderwaterlocaties die deels al direct vanaf het strand te bereiken zijn. Maar ook boven water is de natuur prachtig: de hoge steile rotsen en de ruige begroeiing bieden een fantastisch decor om in alle rust de dagelijkse beslommeringen achter u te laten.

Phi Phi Don is na Phuket de meest populaire Thaise strandbestemming aan de Andamanzee en het kan er dus gezellig druk zijn. Vooral in de baai van Tonsai, die vooral populair is bij backpackers. Leamthong Beach is rustiger en hier vindt u dan ook vooral uitgestrekte zandstranden en ontspanning.

Het onbewoonde Phi Phi Lee is bekend van de film The Beach. Aan alle zijden van het eiland duiken steile rotskliffen het water in. Koh Phi Phi heeft een aantal paradijselijke baaien waar u prachtig kunt snorkelen of duiken. Ook kunt u de muurschilderingen in de “Viking Cave” bekijken. Men denkt dat deze grot een schuilplaats was voor piraten.

Phi Phi Don is bereikbaar via een veerdienst (1.5 uur) of speedboot (1 uur) vanuit Phuket of Krabi. Vanuit hier worden excursies georganiseerd naar Phi Phi Lee.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel