Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Klimaat

Klimaat in Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat, beïnvloed door moessonwinden uit het zuiden en noorden. Thailand is gedurende het gehele jaar goed te bereizen, maar het is goed om te weten dat het land verschillende seizoenen kent.

De drie seizoenen:

Het hete seizoen tussen maart en juni.
Het hete seizoen kent hoge temperaturen met tevens een hoge luchtvochtigheidsgraad.

Het regenseizoen van juli tot en met oktober.
In het regenseizoen valt weliswaar meer neerslag dan in de andere seizoenen,maar de regenbuien zijn vaak kort en hevig. Tussendoor en vooral in de ochtend komt regelmatig de zon door. De Golf van Thailand, de kant waar Koh Samui ligt, wijkt hier iets van af. De moessonperiode valt hier wat later, namelijk van september tot en met december.

Het droge seizoen van november tot en met februari.
Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken, want de kans op regen is zeer gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is voor Thailand gezien lager.

Temperatuur
De gemiddeld laagste (dag)temperatuur is 20° C, de gemiddeld hoogste temperatuur is 37° C. April is de heetste maand. In de winter kan vooral in het noorden en noordoosten de temperatuur 's avonds en 's nachts flink zakken naar circa 15° C.
Een sweater of jack is dan aan te bevelen. Als de zon opkomt, stijgt de temperatuur weer snel.

Thailand kent een heel ander klimaat dan wij in Nederland gewend zijn en geef uw lichaam dan ook even de tijd om te acclimatiseren. Om uw lichaam aan de warmte te laten wennen, adviseren wij u de eerste paar dagen rustig aan te doen en veel te drinken. Veel drinken tijdens uw verblijf in Thailand wordt sowieso aangeraden.

Door transpiratie verliest u ook belangrijke stoffen en het is daarom van belang om af en toe wat extra zout tot u te nemen door bijvoorbeeld een noedelsoepje te eten. Mocht u slapjes worden/blijven dan is het verstandig om een zoet/zout oplossing te nemen die u vanuit huis kunt verkrijgen bij de drogist/apotheek (ORS). Dit om eventuele uitdroging te voorkomen.

De UV-straling in Thailand is zeer hoog, dus adviseren wij u een hoge factor zonnebrandcrème en het dragen van een hoed om een zonnesteek tegen te gaan.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel