Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Khao Sok

Reisinformatie Khao Sok

Een avontuurlijke jungletrekking door het ongerepte oerwoud van een van de mooiste nationale parken in Thailand, slapen in boomhutten of charmante bungalows midden in de jungle, een duik nemen bij een van de prachtige watervallen, op zoek naar bijzondere dieren. Khao Sok is de plek bij uitstek voor de avontuurlijke natuurliefhebber.

Samen met de omringende reservaten vormt het natuurpark Khao Sok het grootste regenwoud van Zuid-Thailand. De dichtbegroeide bossen herbergen een zeer rijke variatie aan flora en fauna. Zo vindt u er alleen al 180 verschillende vogelsoorten, olifanten, beren en zelfs nog enkele tijgers. Ook komt u veel exotische bloemen- en plantensoorten tegen zoals de Rafflesia, ‘s werelds grootste bloem met een diameter van 80 cm of de vleesetende Pitcher Plant. Dit allemaal in een decor van hoge bossen en grillige rotsformaties.

In Khao Sok kunt u prachtige trekkings maken met een ervaren gids. Uw gids kan u ontzettend veel vertellen over de natuur waar u doorheen loopt. Er zijn wandelingen mogelijk van verschillende lengtes en niveaus. Ook kunt u kanovaren in het Pangang meer dat midden in het park ligt of op één van haar uitlopers of u laten meedrijven op een band in de rivier de Klong Sok.

U kunt ook in het park overnachten. Bijvoorbeeld in een boomhut met weinig meer faciliteiten dan een bed en een muskietennet! Of in een bungalow waarbij u in de ochtend tegelijk met de rest van de jungle kunt ontwaken. Dit zijn echt unieke ervaringen die voor de avontuurlijke reiziger zijn weggelegd.

Khao Sok ligt ongeveer 650 km ten zuidwesten van Bangkok en ongeveer 100 km ten noorden van Phuket. Het is ook te bereiken vanaf Surat Thani, Khao Lak of Krabi.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel