Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Isaan

Reisinformatie noordoosten van Thailand en Isaan
In het noordoosten van Thailand lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Ongerepte jungle, authentieke dorpjes, historische parken met Khmer ruïnes en prachtige natuur wisselen elkaar af. Kortom, een paradijs voor de avontuurlijke reizigers die het binnenland van Thailand wil ontdekken.

Het Noord-Oosten van Thailand is voor een groot deel ongerept. U komt er plantages en rijstvelden tegen, maar ook dichtbegroeide jungle. Veel dorpjes leven nog op authentieke wijze in en van de natuur. U vindt in dit deel van Thailand naast alle pracht in de natuur ook veel heilige plekken en historische bouwwerken. Een aantal hoogtepunten:

Khao Yai National Park
Khao Yai is een van de oudste en grootste nationale parken van Thailand. Het park bestaat grotendeels uit regenwoud en is rijk aan flora en fauna. Zo groeien er wilde orchideeën en leven er nog olifanten en enkele tijgers in het wild. Ook moet u niet vreemd opkijken wanneer u bijvoorbeeld apen, wilde zwijnen of aparte vogelsoorten tegenkomt. In het park ontspringen vijf rivieren die een aantal prachtige watervallen voeden, bijvoorbeeld de Heo Suwat waterval die gebruikt is in de film ‘The Beach’. Tijdens prachtige wandelen kan uw gids u meer vertellen over het park en u naar de speciale plekjes leiden. Khao Yai ligt zo’n 140 km ten noordoosten van Bangkok en is goed bereikbaar via de weg.

Khon Kaen
Dichtbij Khon Kaen vindt u een aantal heilige plekken. De Phrasat Phanom Wan is een ruïnetempel uit de elfde eeuw die door de Thai nog steeds als heilige plek wordt gebruikt en er heerst hier nog een heel bijzondere sfeer. Phrasat Hin Phimai is een historisch park met goed gerestaureerde Khmer-ruïnes uit de twaalfde eeuw. Vroeger was deze tempel direct verbonden het Angkor tempelcomplex in Cambodja. Dichtbij deze tempel vindt u ook de ‘Bo Tree’, de grootste boom van Thailand en voor veel Thai heilig. Khon Kaen ligt zo’n 250 km ten noordoosten van Bangkok.

Ban Phu
Ban Phu ligt bij de grens met Laos aan de Mekong rivier. U komt hier prachtige rotsformaties tegen die zijn gevormd door een vroegere loop van de rivier de Mekong. In deze rotsen zijn vele tempels gebouwd. Laat u meeslepen naar het verleden door de oude legendes die in de rotsen zijn getekend. (1500 tot 4000 v Chr.)

Rondreizen en bouwstenen naar Isaan


Grand Tour Oost-Thailand

Inclusief vluchten. Deze Grand tour is een prachtige en unieke reis door de Isaan, een onbekende provincie in het noordoosten van Thailand. Hier is het land nog puur en niet toeristisch en rijk aan ...

Bekijk reis
Vanaf €2362,- p.p.

Aantal dagen: 20
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Grand Tour Oost-Thailand

Deze Grand tour is een prachtige en unieke reis door de Isaan, een onbekende provincie in het noordoosten van Thailand. Hier is het land nog puur en niet toeristisch en u zult zien dat dit gebied ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Gratis WiFi
Vanaf € 1346,- p.p.

Aantal dagen: 13
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Isaan Tour

Bezoek het onbekendere noordoosten van Thailand, de Isaan. Zie het dagelijkse leven op het platteland, maar bezoek ook het Khao Yai National Park en indrukwekkende Khmer ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour, Natuur, Actief, Cultuur
Vanaf € 914,- p.p.

Aantal dagen: 5
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel