Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Eten en drinken

Eten en drinken in Thailand

De Thaise keuken combineert het beste van Chinese en Indiase culinaire tradities, waaronder noedels, curry's, zoetzure gerechten en exotische kruiden.
Waar bestaat een Thaise maaltijd zoal uit? Uitgangspunt is dat alle gerechten vrijwel tegelijk op tafel komen, met uitzondering van de nagerechten. Niemand bestelt voor zichzelf alleen; iedereen neemt naar gelang hij trek heeft.

Er is een grote variatie in het voedselaanbod. Overal kunt u lekkere hapjes en gerechten kopen. De Thai zijn uitermate hygiënisch en u kunt op markten zonder risico's een hapje eten. Neem wel een kraampje waar het druk is en laat uw vlees of vis goed doorbakken. Het eten is hier goedkoop en het is een leuke manier om met de Thai in aanraking te komen. Rijst is het basisvoedsel, gemengd met verschillende soorten kruiden en vlees. Het echte Thaise voedsel is redelijk scherp, maar er is eveneens milder eten te koop. De Thaise keuken is één van de meest verfijnde in Azië. Aanraders zijn de viskoekjes met zoetzure saus (tod man pla), de green curry chicken (kaeng kiaw wan kai) en de phat thai, een soort Thaise bami.

Verder is er, vooral in de toeristische gebieden, een ruime keuze uit internationale gerechten. Internationale dranken zijn verkrijgbaar, maar probeert u vooral ook eens een lekkere fruitshake of Thais bier!

Wij raden u ten sterkste af om kraanwater te drinken. Overal, ook onderweg, is mineraalwater in flessen te koop.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel