Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Chiang Rai

Reisinformatie Chiang Rai
Een wandeling door het ruige en bijzondere berglandschap van Noord-Thailand rond de Gouden Driehoek, het drielandenpunt tussen Thailand, Birma en Laos. Een bezoek aan bergstam ‘Mien’ of ‘Yao’ en genieten van de Thaise specialiteiten op de Night Bazar met livemuziek op de achtergrond. Chiang Rai ligt midden in een gebied dat lange tijd geïsoleerd was, het is dé bestemming om het Thaise bergleven te ontdekken.

Chiang Rai is gesticht in 1262 door koning Meng Rai. Nadat de stad werd ingenomen door Birma heroverde de Thai Chiang Rai in 1786. Sindsdien is Chiang Rai als meest noordelijke provincie van Thailand lang geïsoleerd geweest. Het gebied rond de Gouden Driehoek, op de grens met Laos en Myanmar, is een bekend smokkelgebied voor opium. In de gebieden rond Chiang Rai was dit tot het verbod in 1942 één van de belangrijkste inkomstenbronnen.

Een bezoek aan een van de bergstammen rond Chiang Rai is zeker aan te raden. De Mien of Yao zijn bijvoorbeeld een bergvolk met ‘roots’ in China. Zij zijn de enige bergstam die het geschreven woord hanteerden. Na het verbod op teelt en handel in opium zijn de mensen geld gaan verdienen met het telen van andere gewassen zoals tabak. Ook zijn ze meesters in borduren en bewerken van zilver. Dit prachtige handwerk kunt u bekijken wanneer u een dorp bezoekt. Bezoek ook het plaatje Terd Thai. In dit plaatsje vindt u het hoofdkwartier van opiumbaas Khun Sa die hier tot 1982 zetelde totdat hij uiteindelijk door het Thaise leger werd verdreven.

De omgeving van Chiang Rai leent zich uitstekend voor excursies door het met jungle begroeide berglandschap. Trekkings en jeepsafari’s leiden u door de ruige natuur naar de mooiste plekjes. Zoals de Gouden Driehoek of Khun Kon Waterval, de hoogste waterval van de provincie: erg indrukwekkend om water 70 meter naar beneden te zien kletteren!

In Chiang Rai zelf is ook genoeg te beleven. Hoewel het een stuk kleiner en rustiger is dan Chiang Mai, zijn er genoeg bezienswaardigheden. De Wat Phra Kaeo bijvoorbeeld. Dit is de tempel waar een blikseminslag in de toren de smaragdgroene Boeddha blootlegde. Dit is één van de heiligste beelden in Thailand, die nu te bewonderen is in de gelijknamige tempel in Bangkok.

Tijdens een wandeling over de avondmarkt ‘The Night Bazar’ proeft u het bruisende Thaise leven. Figuurlijk, maar ook letterlijk wanneer u zich de heerlijke Thaise lekkernijen laat smaken die bij de kraampjes te koop zijn.

Chiang Rai ligt zo’n 800 km ten noorden van Bangkok en zo’n 180 km ten noorden van Chiang Mai. Het is vanuit Chiang Mai bereikbaar met de bus of per transfer of u kunt er vanuit Bangkok direct naartoe vliegen.

Rondreizen en bouwstenen naar Chiang Rai


Grand Tour Midden- en Noord-Thailand

Inclusief vluchten. De Grand tour is een uitgebreide kennismaking met Thailand, waarbij je o.a. Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, het noordwesten met Pai en Mae Hong Son en de Gouden Driehoek bezoekt. ...

Bekijk reis
Vanaf €2133,- p.p.

Aantal dagen: 20
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Verborgen Plekjes van Thailand (strandverblijf Khanom)

Deze unieke reis laat je een heel ander, veel minder toeristisch Thailand zien. Je zult o.a. genieten van panoramische uitzichten over schitterende landschappen, van bijzondere bezienswaardigheden, ...

Bekijk reis
Vanaf €2131,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Over de Mekong naar Laos

Reis in 3 dagen van Noord-Thailand naar Laos. Vanuit Chiang Rai reis je naar de grens met Laos. Nadat je deze bent overgestoken, volgt een prachtige 2-daagse cruise naar het charmante Luang Prabang, ...

Bekijk reis
Tags: 2 & 3 daagse tour, Natuur, Cultuur
Vanaf € 676,- p.p.

Aantal dagen: 3
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel