Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Thailand > Ayutthaya

Reisinformatie Ayutthaya
Wandel langs de vele tempels, paleizen en andere monumenten van historisch park Ayutthaya, dat van 1350 tot 1767 hoofdstad van Thailand (Siam) was. Dit is de plek van waaruit het boeddhisme in Thailand is geïntroduceerd. Geniet van de pracht van deze stad, die door maar liefst 33 koningen is gebouwd.

Ayutthaya ligt op het snijpunt van 3 rivieren: de Chao Praya, de Pa Sak en de Lopburi. Door het aanleggen van een kanaal werd de stad geheel omringd door water. Vanwege zijn strategische ligging werd Ayutthaya in 1350 door koning Ramthibodi I gekozen als hoofdstad van zijn rijk. De toenmalige hoofdstad Sukhothai werd verlaten.

In de 400 jaar die daarop volgden werd Siam (het huidige Thailand) bestuurd vanuit Ayutthaya door 33 koningen. In deze glorierijke periode is het boeddhisme als hoofdreligie gevestigd (in tegenstelling tot het hindoerijk Angkor, het huidige Cambodja). Ook is de Dharmashastra geïntroduceerd, een wettenstelsel gebaseerd op het hindoeïsme en Thaise tradities. In de 17e eeuw werd Ayutthaya met meer dan 1700 tempels en 4000 afbeeldingen van Boeddha door velen gezien als de mooiste stad van Azië. In 1767 werd Ayutthaya ingenomen en bijna geheel verwoest door de Birmezen. Daarna werd de hoofdstad verhuisd naar een plek dichter bij zee, naar ‘Thon Buri’. Dat is ongeveer op de plek waar nu Bangkok ligt.

Inmiddels valt het gebied van de oude hoofdstad onder ‘Ayutthaya Historical Park’ welke door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. In dit historisch park vindt u eeuwenoude tempels en paleizen die herinneren aan de Ayutthaya-periode. Eén van de bekendste gebouwen is de Wat Phra Sri Sanphet, misschien wel de belangrijkste tempel in Ayutthaya die in het complex van het koninklijk paleis is gebouwd. Rond deze belangrijkste tempel vindt u meer tempels zoals de Viharn Phra Mongkol Bopit die één van de grootste bronzen boeddhabeelden in Thailand herbergt. Ongeveer 20 km buiten Ayutthaya ligt het favoriete zomerverblijf van de Thaise koningen sinds de Ayutthaya-periode: Bang Pa-In. Prachtig om te bezoeken met haar koninklijke verblijven en indrukwekkende tuinen.

U kunt het park het beste bekijken per fiets zodat u de afstanden eenvoudig kunt overbruggen. Het is de moeite waard om ook buiten de ‘belangrijkste’ complexen een kijkje te nemen bij de minder druk bezochte tempels en tempelruïnes. Ook kunt u een longtailboot huren. Terwijl u over de Chao Praya rivier vaart ziet u de schitterende tempelcomplexen en ruïnes als prachtig decor aan u voorbij glijden. Ayutthaya is ook ’s avonds heel erg mooi. Wanneer de drukte van overdag weg is en de tempels verlicht zijn, is Ayutthaya goddelijk mooi. Als het binnen uw schema past is het dus zeker de moeite waard om hier een nacht door te brengen.

Ayutthaya ligt zo’n 60 km ten noorden van Bangkok en is vanuit de huidige hoofdstad eenvoudig bereikbaar met de trein (ca 1.5 uur), bus (ca 2 uur) of bijvoorbeeld over de Chao Phraya rivier met de luxe Mekhala Cruise. Zeker wanneer u meerdere dagen naar Ayutthaya gaat, is dit zeker een aanrader.

Rondreizen en bouwstenen naar Ayutthaya


Discover Thailand Deluxe

Inclusief vluchten. Tijdens deze veelzijdige rondreis, met verblijf in deluxe hotels, maak je kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van het boeddhistische Thailand. Je verkent o.a. de ...

Bekijk reis
Vanaf €1703,- p.p.

Aantal dagen: 14
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Thailand Highlights Deluxe

De perfecte rondreis voor een uitgebreide en gevarieerde kennismaking met Thailand. Tijdens deze reis bezoekt u o.a. wereldstad Bangkok, de drijvende markt van Damnoen Saduak, verblijft een nacht op ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Gratis WiFi
Vanaf € 1252,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Ayutthaya Tour

Ontdek waarom Ayutthaya in de 17de eeuw als de mooiste stad van heel Azië werd gezien! Je bezoekt het zomerpaleis Bang Pa-In, de tempelruïnes en maakt een boottocht over de Chao Phraya ...

Bekijk reis
Tags: Dagexcursies, Cultuur
Vanaf € 65,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel