Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Tanzania > Tarangire National Park
Vorige pagina

Reisinformatie Tarangire National Park
Het Tarangire National Park is een minder toeristisch wildpark met een uniek landschap en enkele unieke kenmerken. Het is daarom een hele interessante toevoeging aan je safariprogramma.

Landschap van het Tarangire National Park


Het Tarangire National Park heeft een bijzonder landschap. Het meest kenmerkende is de rode aarde, die de omgeving een sfeervolle gloed lijkt te geven. In de glooiende graslandschappen vind je naast de typische acaciabomen ook de karakteristieke baobabboom. Verder vind je in het park ook moerasgebieden en een vruchtbare rivierbedding vol bomen waar de Tarangire rivier het park doorkruist.

Het dierenrijk in het Tarangire National Park


Kenmerkend voor het Tarangire National Park zijn de enorme kuddes olifanten die je hier kunt vinden. Zij hebben hier zo hun eigen technieken ontwikkeld om ook in de droge periodes water te vinden, net onder de drooggevallen rivierbedding. Wanneer je hier een game drive maakt en dieren aan het spotten bent, vergeet dan zeker niet om goed in de bomen te turen. In de bomen heb je niet alleen kans om een luipaard aan te treffen, maar ook leeuwen! Het park staat erom bekend dat leeuwen hier in de bomen klimmen en net zoals een luipaard heerlijk lui op een tak liggen uit te rusten.

In het droge seizoen komen veel diersoorten naar dit park getrokken om hier nog water te vinden. Je vindt hier daarom met name in de maanden juli tot en met november een grote hoeveelheid dieren. Zo vind je hier o.a. giraffen, elandantilopen, gnoes, zebra’s, maar ook de gerenoek en de zeldzame wilde hond. Een ander kenmerk zijn de enorme termietenheuvels die je verspreid ziet liggen. Als ze verlaten zijn, worden ze nog wel eens ingenomen door mangoesten. Verder is het noordelijk gelegen moerasgebied een waar vogelparadijs.

Klimaat


De droge periodes en de regenperiodes lopen gelijk aan de rest van Tanzania. Omdat in de droge periode heel veel dieren naar dit park trekken om hier nog water te vinden bij de Tarangire river, zijn de maanden juli tot en met november de beste reismaanden voor dit park. De maxima liggen tussen de 26-28 graden en de minima tussen de 14 graden. Neem dus warmere kleding mee voor de avonden en ochtenden.

Rondreizen en bouwstenen naar Tarangire National Park


Safari Discover Tanzania Deluxe

De klassieke safari rondreis Discover Tanzania neemt je mee op safari in een selectie van de mooiste parken van Tanzania: het Ngorongoro Conservation Area, de Serengeti en het Tarangire National ...

Bekijk reis
Vanaf €4026,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Tanzania Highlights

Deze Safari Tanzania Highlights tour neemt je mee op safari naar de mooiste parken van Tanzania: Tarangire National Park, de Ngorongoro krater, Lake Manyara National Park en natuurlijk naar de ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur
Vanaf € 2961,- p.p.

Aantal dagen: 7
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Discover Tanzania Deluxe

De klassieke safari tour Discover Tanzania Deluxe, met verblijf in deluxe lodges, neemt je mee op safari in een selectie van de mooiste parken van Tanzania: Ngorongoro, Tarangire National Park en de ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur
Vanaf € 2371,- p.p.

Aantal dagen: 6
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Tanzania

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel