Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Tanzania > Reisdocumenten
Vorige pagina

Reisdocumenten voor Tanzania


Voor Tanzania is een paspoort verplicht die bij vertrek uit Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder heb je een visum voor Tanzania nodig. Deze kun je vooraf regelen in Nederland of kopen bij aankomst op de luchthaven van Tanzania.

Visum bij aankomst in Tanzania


Je kunt bij aankomst op de luchthaven van Tanzania een visum kopen bij de visumbalie. Hiervoor heb je je paspoort nodig met minimaal 2 naastgelegen lege bladzijdes, een ingevuld visumformulier (deze krijg je bij je reisbescheiden), een ingevuld douaneformulier (deze krijg je in het vliegtuig) en USD 50 per persoon (onder voorbehoud van wijzigingen). Dit moet je contant betalen op de luchthaven van Arusha en Dar Es Salaam en per credit card op de luchthaven van Zanzibar. Let op dat de USD biljetten niet ouder mogen zijn dan uit 2006, anders worden ze niet geaccepteerd.

In het laagseizoen is dit een prima manier om je visum aan te schaffen. In het hoogseizoen kunnen de rijen bij de visumbalie echter erg lang zijn, waardoor je na je vlucht nog minimaal een uur in de rij moet staan als je pech hebt. Inclusief de wachttijd voor het visum ben je zo anderhalf uur bezig, en dan moet je nog door de douane heen. Reis je in het hoogseizoen, dan kun je je visum beter vooraf al in Nederland regelen.

Visum via ambassade


Je kunt ook een visum regelen via de ambassade in Nederland of België. Je hebt hiervoor je paspoort nodig met minimaal 2 naastgelegen lege bladzijdes, 2 pasfoto’s, een ingevuld visumformulier, een boekingsbevestiging en een retour vliegticket.

Dit visum kun je snel en veilig regelen via onze partner KES Visa Support. Zie www.kesvisum.nl of bel 070-390 9774 op werkdagen vanaf 08.30 - 17.00 uur.

Bezoekadres
Nieuwe Parklaan 17
2597 LA Den Haag

Postadres
Keith Export Services
Postbus 25771
2502 HT Den Haag

Wanneer je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Dit dien je zelf te checken met het betreffende consulaat.Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel