Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Tanzania > Landschap
Vorige pagina

Landschap van Tanzania


Tanzania heeft een afwisselend landschap. Dit maakt een safari rondreis des te mooier en interessanter. Je zult tijdens je safari hoogstwaarschijnlijk kennismaken met de uitgestrekte savannes en graslanden die zo kenmerkend zijn voor bijvoorbeeld de Serengeti. Maar je vindt in Tanzania ook berglandschappen, kraters en meren.

Great Rift Valley


Een deel van het landschap van Tanzania is gevormd door de Grote Slenk of de Great Rift Valley, een gebied waar de tektonische platen heel langzaam uit elkaar bewegen. Dit gebied wordt gekenmerkt door heuvels, gedoofde vulkanen en meren. De Ngorongoro krater is hier een voorbeeld van, maar ook een groot aantal meren zoals Lake Victoria, het grootste zoetwatermeer van Afrika, Lake Taganyika, Lake Manyara en Lake Natron.

Kilimanjaro


Reis je in het noorden van Tanzania, dan kun je bij helder weer genieten van het uitzicht op de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro. De top is bedekt met eeuwig sneeuw, wat een schitterend plaatje oplevert met de savannes op de voorgrond.

Zanzibar


Zanzibar is eigenlijk een archipel bestaande uit 3 grotere eilanden: het hoofdeiland Unguja en de kleinere eilanden Pemba en Mafia. Verder liggen er nog een heel aantal kleine eilandjes. Het landschap van Unguja is overwegend vlak met in het midden en in het westen van het eiland wat heuvels. Met name in het noorden en oosten van het eiland vind je de paradijselijke, witte stranden.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel