Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Tanzania > Klimaat
Vorige pagina

Klimaat in Tanzania


Het klimaat in Tanzania kent geen extremen, waardoor je hier het hele jaar door kunt reizen. Het land kent geen seizoen; er zijn daarentegen 2 droge en 2 natte seizoenen.

Temperatuur in Tanzania


De temperaturen in Tanzania zijn redelijke constant. Gemiddeld genomen ligt de temperatuur tussen de 24 en 29 graden overdag en kan deze ’s nachts dalen tot circa 15 graden. In de hoger gelegen Ngorongoro krater is het echter wat koeler. Hier wordt het overdag maximaal 20 dagen en kan het ’s nachts afkoelen tot circa 8 graden.

Op Zanzibar heerst een tropisch klimaat. Hier variëren de temperaturen van maximaal 30 graden overdag tot circa 19 graden ’s nachts.

Seizoenen in Tanzania


Ook Tanzania heeft te maken met de klimaatveranderingen, dus de seizoenen zijn tegenwoordig wat lastiger te voorspellen. Globaal gezien zijn de seizoenen als volgt in te delen:
- December tot en met half maart: droog en warm. De dagen zijn helder en hoewel er af en toe kans is op een bui, zijn dit hele goede maanden om een safari te maken.
- Half maart tot en met half mei: de ‘lange regens’. Dit zijn de natste maanden van het jaar. Er vallen meestal elke dag een aantal heftige regenbuien die wat langer kunnen duren. Reistijden zijn wat langer omdat wegen modderig en minder goed begaanbaar zijn. Onze reizen worden alleen per 4WD landcruisers uitgevoerd, dus safari’s zijn wel goed mogelijk in deze periode. Het wild is wat lastiger te spotten vanwege de weelderige begroeiing. Daarentegen zijn er ook voordelen om in deze periode te reizen: de dieren in het groen en tussen de bloemen leveren schitterende foto’s op, er zijn heel veel jonge dieren en er zijn weinig andere toeristen, waardoor de prijzen een stuk gunstiger zijn. Op Zanzibar is er ook kans op meer regen.
- Half mei tot en met half oktober: droog en warm. In de eerste helft van deze periode is er nog voldoende voedsel en is het landschap nog redelijk groen en begroeid. Vanaf half juli komt de grote trek langzaam op gang, waardoor de gnoes en zebra’s vanuit het noorden van de Serengeti de oversteek naar de Masai Mara maken. Dit is een schitterend natuurspektakel maar daarom ook heel populair. Houd in deze periode dus rekening met grotere drukte.
- Half oktober tot en met half december: de ‘korte regens’. Dit regenseizoen is minder lang en heftig en ondanks dat er buien kunnen vallen, hoef je in deze periode weinig overlast tijdens je safari te verwachten. Het landschap wordt weer groener en langzaamaan komt de Groter Trek weer op gang, maar nu vanuit de Masai Mara naar het noorden van de Serengeti. In Zanzibar is er ook meer kans op regen in deze periode.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel