Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Tanzania > Arusha
Vorige pagina

Reisinformatie Arusha
Arusha is op zich niet een sfeervolle of bijzondere stad. De stad is voor toeristen met name de uitvalsbasis om een safari te maken naar de bekendste nationale parken, die alle niet heel ver van Arusha vandaag liggen. De stad heeft ruim 400.000 inwoners en het centrum is redelijk druk. Mocht je hier een dag moeten overbruggen, dan zijn er enkele bezienswaardigheden om te bezichtigen en er zijn goede restaurants en hotels te vinden.

Bezienswaardigheden van Arusha


Arusha heeft niet een bijzonder historisch centrum of speciale plekken om te bezichtigen. Toch zijn er wel enkele bezienswaardigheden om te bezoeken. Zo kun je het National History Museum bezoeken, waar je een hele interessante vleugel hebt over de evolutie van de mens. Er zijn immers veel fossielen in Tanzania gevonden die hebben bijgedragen aan wat we nu weten over de evolutie. Verder vind je er ook een expositie over de geschiedenis van Arusha tijdens de Duitse koloniale tijd.

Verder is er het Arusha Declaration Museum, over de verklaring uit 1967 van oud-president Nyerere die het socialisme introduceerde in Tanzania. Het museum laat de ontwikkeling zien van de Tanzaniaanse samenleving van voor de koloniale tijd tot de dag van vandaag, waarbij de nadruk ligt op de politieke en economische achtergronden. Het is daardoor wel een vrij droog museum en het meest interessant als je zelf ook geïnteresseerd bent in politiek.

Buiten de stad ligt het Meserani Snake Park. Hier kun je slangen en andere reptielen bewonderen, maar er is ook een kliniek waar inwoners van Tanzania daadwerkelijk behandeld kunnen worden bij een slangenbeet. Je vindt er ook een Maasai cultureel museum, waar je meer kunt leren over het leven van de Maasai.

Ben je nog op zoek naar souvenirs, dan kun je naar het Arusha Cultural Heritage Centre gaan. Het ligt ca. 3 km buiten de stad en staat bekend om de hoeveelheid goede souvenirs die ze verkopen.

Op ruim een half uur rijden buiten Arusha ligt het Arusha National Park. Ga je een safari rondreis in Tanzania maken, dan is dit kleine nationale park niet het meest indrukwekkende park qua wildlife, maar het is wel een bijzonder park. Hier vind je Mount Meru, dat 4565 meter hoog is en een mooi gevormde, slapende vulkaan is. In het zuidoosten ligt de Ngurdoro krater, die de bijnaam ‘kleine Ngorongoro krater’ draagt. Op de bodem van de krater vind je moerasachtig gebied en hier hangt nog een echte ‘lost world’ sfeer. Het unieke van Arusha National Park is dat het een van de weinige parken is waar je een wandelsafari kunt doen. Er leven vele wilde dieren, zoals impala’s, giraffen, buffels, waterbokken, colobus apen en heel veel vogelsoorten. Alleen de leeuw zul je hier niet vinden.

Klimaat van Arusha


Arusha ligt op het plateau van de Rift Valley. Er heerst een tropisch savanneklimaat, waar de temperaturen overdag kunnen oplopen tot zo’n 28 graden en ’s nachtes kan de temperatuur dalen tot zo’n 13 graden. De regenperiodes komen overeen met de rest van Tanzania.

Veiligheid


Arusha is geen onveilige stad. Let zoals overal gewoon goed op je spullen en ga zodra het donker is niet meer alleen wandelen over straat. Wil je uit eten gaan, neem dan gewoon een taxi. Onderhandel wel altijd van tevoren over de ritprijs.

Rondreizen en bouwstenen naar Arusha


Ultiem Safari & Strand Tanzania Deluxe

Deze safari en strand combinatiereis met verblijf in deluxe accommodaties neemt je mee naar de spectaculaire Ngorongoro krater, gevolgd door de ultieme safari bestemming: de onvergetelijke Serengeti. ...

Bekijk reis
Vanaf €4094,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Tanzania Highlights

Deze Safari Tanzania Highlights tour neemt je mee op safari naar de mooiste parken van Tanzania: Tarangire National Park, de Ngorongoro krater, Lake Manyara National Park en natuurlijk naar de ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur
Vanaf € 2555,- p.p.

Aantal dagen: 7
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Discover Tanzania

De klassieke safari tour Discover Tanzania neemt je mee op safari in een selectie van de mooiste parken van Tanzania: Ngorongoro, Tarangire National Park en de ...

Bekijk reis
Tags: Rondreis zonder vlucht, Natuur
Vanaf € 2522,- p.p.

Aantal dagen: 7
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Tanzania

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel