Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Sri lanka > Yala National Park
Vorige pagina

Reisinformatie Yala National Park

In het zuidoosten van Sri Lanka ligt het Yala National Park, een van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Het park beslaat een oppervlakte van 98.000 hectare en is het leefgebied van ruim 130 verschillende diersoorten. U treft er een landschap van savannes, jungle, lagunes en rots partijen.

Slechts een klein gedeelte van het park is open voor publiek. Tijdens een safari komt u vrijwel zeker olifanten tegen maar u maakt ook kans op apen, krokodillen, beren, buffels, herten, zwijnen en 215 vogelsoorten te zien. Er leeft ook een grote populatie luipaarden, maar de dieren zijn schuw, dus u heeft wel een beetje geluk nodig om ze te kunnen zien.

Yala kan bezocht worden vanuit de plaats Tissamaharama. Maar het is ook mogelijk om te overnachten op een steenworp afstand van de ingang in de chalets van Chaaya Wild, of in luxe Safari tenten in de bush.

Het kan voorkomen dat de regering besluit Yala National Park te sluiten in de periode september of soms oktober, zodat de natuur zich met rust kan herstellen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel