Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Sri lanka > Landschap
Vorige pagina

Landschap in Sri Lanka

Het eiland kan men in verschillende gebieden indelen. De kust biedt een afwisselend beeld van zandduinen, lagunen, moerassen en hoge klifrotsen. Meer in het binnenland en in het zuidwesten vindt u er bergen en tropische nevelwouden met waardevolle houtsoorten, zoals satijn en ebbenhout. Veel rivieren in Sri Lanka (maar liefst 103) vinden hier hun oorsprong en de daardoor aanwezige moerassen en watervallen zorgen voor een uitstekende leefruimte voor de meer dan 105 inheemse soorten vissen en reptielen.

Het bergland wordt met name in oostelijke richting omgeven door de zogenaamde laagvlakte. De droge regio is bedekt met grasland en doornstruiken en juist in dit gebied treft men veel wilde diersoorten aan die o.a. in wildreservaten en in nationale parken, zoals Yala en Wellawaya, leven. De grootste roofdieren zijn het luipaard en de lippenbeer, verder komen er ook vele soorten herten voor.

Verder vindt u in Sri Lanka grote populaties vleermuizen, apen, vlinders, talrijke soorten vogels en reptielen. De trots van het eiland is echter de majestueuze Ceylon-olifant.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel