Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Sri lanka > Klimaat
Vorige pagina

Klimaat in Sri Lanka

Sri Lanka heeft over het algemeen een warm, tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Maar het eiland heeft een bijzondere combinatie van klimaten. Het is mogelijk om in één dag van de tropische kust, naar een koele, mistige omgeving van Kandy en Nuwara Eliya te reizen en daarna naar een droog steppe gebied te reizen.

In het westelijke kustgebied is het overdag bijna altijd 28°C tot 30°C. In het hoger gelegen binnenland (Kandy en vooral Nuwara Eliya) kunt u op dagtemperaturen van 16-24°C rekenen, terwijl de temperatuur 's nachts rond de 10°C schommelt.

Er zijn twee belangrijke moessonseizoenen, één in het noordoosten (van december tot mei) en één in het zuidwesten (van mei tot begin september).

Gedurende de zomermaanden is de zee aan de westkust ruw. Ook is er dan veelvuldig een sterke onderstroming. Het is niet verstandig en vaak ook niet toegestaan om dan in zee te zwemmen of andere watersporten te beoefenen (scubaduiken, waterskiën etc.). Een rondreis door Sri Lanka kan het gehele jaar probleemloos gemaakt worden, echter de beste periode ligt tussen oktober en april.

In juni t/m september is het juist een droge periode aan de oostkust (regio Tricomalee) en perfect om te duiken en te snorkelen, wat juist in de winter maanden niet aan te raden is.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel