Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Sri lanka > Kandy
Vorige pagina

Reisinformatie Kandy
Op ongeveer 115 km van Colombo ligt de schilderachtige stad Kandy. Hier zijn de oude tradities van handwerken en rituelen goed bewaard gebleven. Kandy ligt op 488 meter hoogte en is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Sri Lanka.

Kandy was de laatste hoofdstad van de Singalese koningen van de 16de tot de 19de eeuw en is vandaag nog het culturele en geestelijke centrum van het eiland. De stad is gebouwd op de berghellingen rond een kunstmatig meer. De attractie van Kandy is de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand) waar Sri Lanka's belangrijkste religieuze relikwie wordt bewaard: de Heilige Tand van Boeddha. In de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand) wordt Sri Lanka's belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de Heilige Tand van Siddharta Gautama, de verlichte Boeddha. Men kan de tand zelf niet zien, want die zit opgeborgen in zeven opeenvolgende gouden kistjes. Drie keer per dag wordt de buitenste van de zeven kisten aan pelgrims en toeristen getoond. De bevolking gelooft dat de bezitter van de tand de rechtmatige heerser over Sri Lanka is.

Verder is ook de botanische tuin van Peradeniya bij de stad het bezoeken waard. Een bezoek aan de lokale markt is echt een ‘must’. Hetzelfde geldt voor het bijwonen van een dansvoorstelling van de beroemde Kandy-dansers.

Perahera Festival
Het belangrijkste festival van Sri Lanka vindt elk jaar plaats in juli of augustus in Kandy. Het festival draait om de belangrijkste boeddhistische relikwie van het land: de tand van Boeddha. Deze wordt bewaard in de tempel van Kandy. Tijdens het festival vindt er dagelijks een processie plaats, bestaande uit prachtig aangeklede Kandy dansers, vuurdansers, muzikanten, acrobaten en versierde olifanten. Op een van de olifanten wordt een replica van de tand door de stad rondgedragen. Het hoogtepunt vindt plaats op de laatste dag, met volle maan, waarbij de processie het langst en indrukwekkendst is.

Het jaarlijkse festival trekt duizenden bezoekers uit de hele wereld, die getuige willen zijn van een spectaculaire reeks van traditionele muziek, dans en licht. Bent u in deze periode in Sri Lanka? Dan mag u dit niet missen! Let wel op dat de hotels in deze periode snel volgeboekt kunnen zijn, dus wees op tijd.

Rondreizen en bouwstenen naar Kandy


Sri Lanka Highlights (met strandverlenging Malediven)

Inclusief vluchten. Maak eerst kennis met het bijzondere Sri Lanka en relax vervolgens op één van de koraaleilanden in de Indische Oceaan: de ...

Bekijk reis
Vanaf €3055,- p.p.

Aantal dagen: 17
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Theeplantages van Sri Lanka

Tijdens deze tour bezoek je het hoog gelegen Nuwara Eliya met zijn typerende Engelse sfeertje,theeplantages en Horton Plains NP. Via een spectaculaire trein reis arriveer je in het weelderige ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour
Vanaf € 421,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

De Ongerepte Oostkust van Sri Lanka

Of je nu wilt duiken in de exotische oceaan met felgekleurde vissen, walvissen wilt spotten of heerlijk in de zon onder palmbomen wilt zonnebaden, bij Trincomalee ben je op de juiste plek voor een ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour, Cultuur
Vanaf € 371,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel