Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Sri lanka > Geld
Vorige pagina

Geld in Sri Lanka

De munteenheid in Sri Lanka is de Rupee. 100 Rupee is ongeveer € 0,57 (juli 2017). In alle grote steden kunt u tegenwoordig eenvoudig pinnen. Neem daarnaast toch een klein bedrag contant mee, in euro's. In de meeste hotels en officiële banken kunt u deze inwisselen.

Bankpassen en creditcards
Pinnen kunt u al op het vliegveld en in bijna alle andere plaatsen in het land. Uw pinpas dient voorzien te zijn van een Maestro logo. U vindt het Maestro logo op de voorkant van veel door Nederlandse banken uitgegeven passen. Creditcards (VISA en Mastercard) worden in de meeste hotels en betere restaurants geaccepteerd, echter niet bij kleine bedragen of op markten. Om betalingen te kunnen doen met uw creditcard, heeft u uw pincode nodig!

Vaak wordt het bedrag dat de creditcardmaatschappij aan de winkelier berekend weer aan u doorberekend, vandaar soms een toeslag bij het betalen met een creditcard. Het mag niet, maar het gebeurd wel! Het opnemen van contant geld met een creditcard is niet mogelijk.

Koop online vreemde valuta
U heeft de mogelijkheid om, via GWK Travelex, Amerikaanse dollars of andere vreemde valuta online te kopen. Na de bestelling kunt u in de buurt van uw woonplaats deze binnen 14 dagen ophalen.

Hierbij krijgt u de volgende voordelen:
- Alleen online: 0% provisie en de beste GWK Travelex wisselkoers
- Keuze uit 47 populaire valuta
- Ophalen van Amerikaanse dollars kan al binnen 30 minuten
- Gunstige afhaallocaties, waaronder de grotere NS stations, Schiphol airport etc.

Klik hier voor meer informatie en uw bestelling.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel