Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Sri lanka > Galle
Vorige pagina

Reisinformatie Galle
Het prachtige vestingstadje Galle aan de zuidkust van Sri Lanka heeft een Hollandse oorsprong. De strategische ligging heeft er eeuwenlang voor gezorgd dat Galle een belangrijke havenstad was.

Ten tijde van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in de 17e en 18e eeuw was de stad een belangrijk tussenstation op de route van Oost naar West. Het fort is vandaag te dag nog steeds volledig in tact. Dit fort heeft tijdens de tsunami zijn dienst bewezen, door een groot deel van de stad te beschermen door de golf aanzienlijk af te remmen.

Als u door het plaatsje wandelt komt u vele Hollandse details tegen, zoals een oud Nederlands Hervormde kerk. Tegenwoordig treft u er ook leuke kleine restaurantjes en unieke boetiekjes en souvenir winkeltjes. Na rond gedwaald te hebben door de smalle straatjes binnen het fort en een wandeling op de vestingmuur is het een leuk idee om een drankje te gaan drinken in het historische en koloniale Ammangala Hotel.

Rondreizen en bouwstenen naar Galle


The Fortress

Genesteld in de historische stad van Koggala, is het luxe The Fortress Resort & Spa een oase van rust. De koloniale bouwstijl van dit boutique resort is geïnspireerd op het beroemde Galle Fort in ...

Bekijk reis


Aantal dagen: 9
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Fietsen in Galle

Bezoek per fiets het historische Galle Fort uit de 16e eeuw. Officieel is hij door de Portugezen gebouwd, maar door de Nederlandse VOC compleet herbouwd. Het schitterende fort staat op de lijst van ...

Bekijk reis
Vanaf € 41,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Sri Lanka

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel