Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Sri lanka > Dambulla
Vorige pagina

Reisinformatie Dambulla

Een unieke en zeer indrukwekkende historische plek is de grottentempel van Dambulla. Toen de Koning Valagambahu gedurende 14 jaar in ballingschap gevangen zat, heeft hij deze grottentempel ontworpen. De tempel stamt uit de laatste 50 jaar van de 18e eeuw en is al meerdere malen gerestaureerd en staat inmiddels staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Nergens anders ter wereld zijn zoveel rotsschilderingen bij elkaar gevonden. De tempel bestaat in totaal uit 5 heilige plaatsen/grotten. In de belangrijkste twee grotten vindt u prachtige wand-en plafondschilderingen, fresco’s en Boeddhabeelden. De eerste tempels ligt op een hoogte van 125 meter en kunnen worden bereikt door middel van trappen.

Hier ligt een Boedhha uit een rots gehouwen van 15 meter lang. De tweede grot ligt op 340 meter hoogte is qua schoonheid de mooiste, hier bevinden zich 150 levensgrote beelden van diverse goden. Bovengekomen heeft u tevens een prachtig uitzicht over het landschap en wellicht dat u in de verte de rots van Sigiriya kunt zien.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel