Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Sri lanka > Colombo
Vorige pagina

Reisinformatie Colombo

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en telt circa 800.000 inwoners en ligt aan de westkust van het eiland. In Colombo wisselen koloniale huizen, moderne huizen, woonwijken, tempels en moskeeën elkaar af en staan kriskras door elkaar. Het heeft één van de grootste havens van Azië.

De oorsprong van de stad ligt in de vroege 16de eeuw. Toen in 1505 de Portugezen in Colombo aanmeerden, gaf de Sri Lankaanse vorst toestemming zich te vestigen in de enclave die de zee en de meren omsloot. Een eeuw later werd de stad zonder slag of stoot overgeleverd aan de Britten.

Colombo is een hele drukke stad met enorm veel chaotisch verkeer. Voor de Nederlanders zijn zeker de Wolvendaelkerk uit de VOC-tijd en het ‘Nederlandsch Museum’ bezienswaardig. Shoppers kunnen hun hart ophalen in de drie meest bekende winkels zoals Barefoot, Paradise Road en de Elephant Walk. En wie op zoek is naar aangenaam geprijsde merkkleding kan terecht bij winkels als Odel en the House of Fashion. Wie liever gaat voor de lokale producten moet in de Pettah zijn. Deze kleurrijke bazaar ligt in de buurt van het Fort en hier kunt u werkelijk van alles krijgen van kruiden, sari’s, juwelen, thee en lederwaren. Uiteraard vindt u in de hoofdstad ook een aantal uitstekende restaurants, waaronder goede Sri Lankaanse restaurants, maar ook een variatie aan Japanse, Chinese en fantastische visrestaurants.

Verschillende rassen en culturen leven in Colombo naast elkaar zonder hun tradities te verliezen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel