Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Reisinformatie Sri Lanka
In 1972 veranderde Ceylon zijn naam in Sri Lanka, dat "schitterend eiland" betekent. U zult merken dat deze naam volkomen terecht is.

Het eiland wordt omzoomd door gouden stranden met palmen en een stralend blauwe oceaan. Sri Lanka heeft een prachtig groen en vruchtbaar binnenland, waar indrukwekkende hoge bergen, snelstromende riviertjes en watervallen met diepe dalen elkaar afwisselen.

Daarbij biedt Sri Lanka eeuwenoude boeddhistische koningssteden, monniken in hun opvallende oranje kledij, de vrouwen in hun prachtige kleurrijke sari's, kuddes wilde olifanten en heerlijke curry's en tropisch fruit. Maar boven alles de zeer vriendelijke en gastvrije bevolking. Deze ingrediënten zullen uw reis naar dit exotische eiland tot een onvergetelijke gebeurtenis maken.

Sri Lanka ligt in het noordelijke deel van de Indische Oceaan, ten oosten van India. De totale oppervlakte beslaat 65.600 km2. De afstand van noord naar zuid is 445 km en van oost naar west 225 km. De hoofdstad van Sri Lanka is Colombo.

Hoofdstad: Colombo
Aantal inwoners: 19 miljoen
Taal: de officiële talen zijn het Singhalees en het Tamil
Klimaat: tropisch klimaat met twee moesson periodes
Religie: boeddhistisch 70% , hindoeïstisch. Christen en Islamitisch
Zomertijd: 3,5 uur later
Wintertijd: 4,5 uur later
Buurlanden: India en Malediven zijn de dichtstbijzijnde landen in de Indische Oceaan
Geldeenheid: Rupee
Elektriciteit: 230-240 volt

Belangrijk
Sri Lanka is een land met veel feestdagen. Bij elke volle maan ( Full Poya day) worden gebeurtenissen uit het leven van Boeddha herdacht. Alle publieke gebouwen en winkels en veel restaurants zijn dan gesloten en er wordt veelal geen alcohol geschonken. Het is een nationale feestdag Houdt hiermee rekening als u door Sri Lanka reist. Het belangrijkste feest is Vesak, op de dag van de volle maan in mei. Op dit feest wordt de geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha herdacht.

De vieringen vinden vooral plaats in en rondom de prachtige versierde tempels. Maar ook de huizen en straten zijn versierd met brandende lantaarns en bloemen. Een bezoek aan een tempel op deze dag is zeer de moeite waard.

De toeristische plaatsen zijn verder gedurende deze Poya dagen gewoon open. Omdat de datum voor Poya bepaald wordt door de Lunar kalender en de stand van de maan, is het ieder jaar een andere datum, maar er zijn 12 of 13 Full Poya's in het jaar.

Dit zijn de Poya feestdagen voor 2017:

12 Januari - Duruthu Full Moon Poya Day
10 Februari - Navam Full Moon Poya Day
12 Maart - Madin Full Moon Poya Day
10 April - Bak Full Moon Poya Day
10 Mei - Vesak Full Moon Poya Day
11 Mei - Day after Vesak Full Moon Poya Day
9 Juni - Poson Full Moon Poya Day
8 Juli - Adhi Esala Full Moon Poya Day
25 Augustus Nikini - Full Moon Poya Day
24 September - Binara Full Moon Poya Day
24 Oktober - Vap Full Moon Poya Day
22 November - Il Full Moon Poya Day
22 December - Unduvap Full Moon Poya Day

Hier vindt u een overzicht van ons aanbod rondreizen op Sri Lanka

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel