Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Reisinformatie Singapore


Gardens by the Bay in de nacht, Singapore


Goedkoop winkelen in één van de enorme shoppingmalls, de mix aan culturen proeven in Chinatown, Little India of Arab Street. Tot rust komen tussen de orchideeën in de Singapore Botanic Gardens. Singapore is een bruisend metropool, u zult uw ogen uitkijken.

Veilig, schoon, goedkoop winkelen, streng. Het zijn termen die al snel opkomen wanneer er wordt gesproken over Singapore. En terecht, het is één van de schoonste en veiligste steden ter wereld.

Dat Singapore een strategische ligging had in het zuidelijkste puntje van het schiereiland van Thailand en Maleisië, werd al snel opgemerkt. Hoewel er weinig bekend is van de vroegere geschiedenis van Singapore, stammen de eerste bewijzen van het bestaan van een vesting uit de 3e eeuw. De Chinezen beschreven het eiland als ‘Po Pou Chung’: ‘het eiland op het einde’. In de 14e eeuw lag op de plek waar Singapore nu ligt een belangrijke handelsvesting genaamd ‘Temasek’. In de 15e eeuw is dit omgedoopt naar ‘Singapura’ (de stad van de leeuw).

In 1841 werd Singapore gekoloniseerd door de Britten. Met het verdrag van Londen werden de fundamenten gelegd voor de huidige stad. In deze periode werd de stad onderverdeeld in verschillende secties die elk bedoeld waren voor aparte bevolkingsgroepen. Nog steeds is deze verdeling binnen de stad terug te vinden met Chinatown, Arab Street en Little India.

In de 2e wereldoorlog bezetten de Japanners Singapore op een gruwelijke manier. Tienduizenden burgers werden opgesloten of geëxecuteerd. Singapore was voor Japan een cruciale doorvoerhaven om zichzelf te kunnen voorzien van voedsel en oorlogsmaterieel. Na de oorlog kwam Singapore weer een tijd in handen van de Britten en viel na 1959 nog een tijd onder de Maleisische federatie. Sinds 1965 is het land een onafhankelijke republiek met een eigen bestuur. Het heeft zich sindsdien ontwikkeld naar één van de rijkste landen in Azië.

De overheid heeft zich met name in de eerste jaren, onder de eerste minister president Lee Kuan Yew erg autoritair opgesteld. Kritiek hebben op de overheid was uit den boze, de overheid controleerde ook de media.. Misdaden werden zeer zwaar bestraft, zelfs de kleinste overtredingen als een sigarettenpeuk op straat gooien kon resulteren in een flinke boete. Hoewel de overheid zich wat meer ontspannen opstelt tegenwoordig, wordt er nog steeds zeer streng opgetreden tegen overtreders van de wet.

Door haar rijke geschiedenis is Singapore een land en een stad met een enorme variëteit. Natuurlijk is het een metropool met wolkenkrabbers, belangrijke zakencentra , enorme shoppingcentra, en duizenden restaurants. Veel reizigers verblijven hier één of enkele dagen om goedkoop te winkelen. Alles is hier te krijgen: kleding, elektronica en kunst. Oosterse specialiteiten, Fastfood en eten Westerse keuken.

Wanneer u Singapore bezoekt, ga dan zeker ook naar één van de culturele wijken. Chinatown barst van het leven met veel winkeltjes, kraampjes en restaurants. In Little India worden kleurrijke kraampjes met Boeddhistische en Hindoeïstische tempels afgewisseld. En in Arab Street waant u zich in een sprookje wanneer u wordt omgeven door de minaretten en koepels van de vele moskees.

Middenin de stad vindt u de Singapore Botanic Gardens. Dit natuurgebied is in 1860 aangelegd als testgrond voor potentiële gewassen, tegenwoordig doen de tuinen dienst als groen rustpunt in alle drukte. In dit 52 ha grote park vindt u meer dan een half miljoen verschillende soorten bomen en bloemen, watervallen, 4 ha jungle en de Singapore Zoo. Een echte aanrader is ook de National Orchid Garden waar meer dan 60.000 orchideeën groeien.

Voor een verblijf in Singapore heeft u geen visum nodig. Ook vaccinaties zijn niet verplicht. Uw Nederlandse paspoort moet na de afloop van uw reis nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Singapore heeft een tropisch klimaat. De meeste regen valt tussen november en januari. Het is in Singapore 6 uur later in onze zomertijd en zeven uur later in onze wintertijd.

Singapore is een eiland dat bijna tegen het schiereiland van Maleisië aan. Het is bereikbaar per vliegtuig vanuit bijna alle grote luchthavens ter wereld.

Hoofdstad: Singapore
Aantal inwoners: 4.657.542
Oppervlakte: 683 km2
Taal: Maleis, Chinees, Engels en Tamil
Klimaat: Tropisch
Religie: Boeddhisme
Tijdsverschil: + 7 uur in onze wintertijd en + 6 uur in onze zomertijd
Regeringsvorm: Parlementaire republiek
Munteenheid: Singapore dollar (SGD)
Elektriciteit: 220/230 volt met 3 polen

Hier vind u een overzicht van ons aanbod rondreizen in Singapore

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel