Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nieuw zeeland > Vervoer
Vorige pagina

Vervoer in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kent een uitstekende infrastructuur op zowel het noordereiland als het zuidereiland.

De wegen zijn uitstekend en alle belangrijke wegen zijn geasfalteerd en van goede kwaliteit. Niet voor niets is het zelf reizen met een auto of camper de populairste manier van reizen door Nieuw-Zeeland. Bovendien zijn de wegen veel rustiger dan wij gewend zijn en lopen de wegen door de mooiste landschappen, waardoor een autorit op en top genieten is. In Nieuw-Zeeland rijdt men aan de linkerkant van de weg.

Het land kent ook een uitgebreid vliegnetwerk, zodat u langere afstanden gemakkelijk met een binnenlandse vlucht kunt overbruggen. Er worden maarliefst 27 binnenlandse routes gevlogen.

Het treinverkeer is beperkt, maar de routes die per trein worden afgelegd, zijn hoogtepunten op zich. Zo kunt u van Auckland door het prachtige hart van het noordereiland naar Wellington reizen en vice versa per comfortabele Overlander trein. Hierbij passeert u weilanden, bossen en vulkanische landschappen. Het zuidereiland kunt u doorkruizen van Greymouth naar Christchurch met de TranzAlpine trein. Wederom een prachtige route die u door een ruig berglandschap voert met prachtige uitzichten.

Er is een uitgebreid busnetwerk in Nieuw-Zeeland, zodat u gemakkelijk van plaats naar plaats kunt reizen, zelfs tot in de verste uithoeken van het land of naar het begin- of eindpunt van wandelpaden. Er zijn verschillende busmaatschappijen die de busritten uitvoeren.

Een andere belangrijke manier van vervoer is over water. De bekendste bootovertocht is tussen het noorder- en het zuidereiland. Deze overtocht duurt tussen de 3 en 3,5 uur en tijdens de overtocht kunt u genieten van prachtige vergezichten. Maar ook op andere plaatsen wordt van bootshuttles gebruik gemaakt om bijvoorbeeld bij accommodaties te komen. Zo vindt u in de haven Auckland ferry's die naar nabijgelegen eilanden varen, in de Bay of Islands reist u gemakkelijk van Paihia naar Russell per ferry en ook in de Marlborough Sounds is een bootshuttle onmisbaar.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel