Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Nieuw zeeland > Landschap
Vorige pagina

Landschap in Nieuw-Zeeland

Het landschap in Nieuw-Zeeland is zeer gevarieerd en divers, vooral als men bedenkt dat de oppervlakte van het land vergelijkbaar is met die van Japan of Groot-Brittannië. Al reizende door Nieuw-Zeeland lijkt het qua landschap alsof u door vele landen reist.

Vroeger was de wolindustrie een goed inkomen en daarom werd een groot gedeelte van het land omgetoverd tot grasland voor de schapen. Het gevolg in sommige gebieden is dat u om u heen een zee van golvende weilanden tot de horizon ziet uitstrekken. Daar tegenover zijn er nog vele ongerepte gebieden waar de jungle nog weelderig groeit, vol hoge bomen en vele varensoorten. Andere gebieden zijn ingericht voor de wijnbouw, met wijnranken zover het oog reikt.

De kust bestaat uit vredige baaitjes met rustige goudgele stranden, maar ook ruige stranden waar vogelkolonies op verlaten eilandjes ongestoord nestelen of waar surfers zich kunnen uitleven op de wilde golven. Andere gedeeltes bestaan weer uit prachtige groene fjorden en baaien waar u uw ogen uitkijkt. Deze lenen zich uitstekend voor een schitterende cruise. Maar ook de gletsjers aan de westkust zijn indrukwekkend, waar u prachtig overheen kunt vliegen of een wandeling op kunt maken.

Aan de ene kant van het land is nog duidelijk te zien dat Nieuw-Zeeland zich op de 'Ring of Fire' bevindt. White Island aan de noordkust is bijvoorbeeld de enige nog actieve zeevulkaan, die regelmatig rook omhoog puft. Her en der over het noordereiland verspreid vindt u nog vulkanen en vukanische plateaus. Of wat dacht u van de geisers die regelmatig heet water omhoog spuiten, de heetwaterbaden en de borrelende modderpoelen bij Rotorua?

Tenslotte vindt u tussen Auckland en Coromandel gebieden zo vlak als Nederland (hier hebben zich dan ook door de jaren heen wat Nederlandse immigranten gevestigd), terwijl op het zuidereiland een 650 km lange bergketen te vinden is waarvan de hoogste bergtoppen grote delen van het jaar met sneeuw zijn bedekt.

Kortom, een reis door Nieuw-Zeeland voert u mee door een uitgebreide caleidoscoop aan landschappen en geen enkele dag is hetzelfde.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel